BTK Akademi Eğitim Portalı üzerinden eğitimler verecek olan 1 Milyon Yazılımcı Projesi’ne dair ayrıntılar Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan geldi. Peki, 1 Milyon Yazılımcı Projesi nedir? Başvuru şartları neler ve nasıl başvuru yapılır? Merak edilenler haberimizde…

1 MİLYON YAZILIMCI PROJESİ NEDİR?

1 milyon yazılımcı projesi sektördeki nitelikli eleman ihtiyacını giderecek.

Bakanlığın gençlerin hizmetine sunduğu proje kapsamında gençler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesindeki eğitim portalı üzerinden eğitim alacak.

1 Milyon Yazılımcı Projesi'nde gençlerin aldığı eğitimler CV'lerine işlenecek ve CV Bankasından firmaların ulaşımına açılacak.

Halihazırda yazılımcı ihtiyacı duyan şirket ve firmalar 'CV Bank' üzerinden aradıkları kriterlere uygun adayları bulabilecek.

Eğitimlerini bitirenler İş Analisti - Network Uzmanı - Proje yöneticisi - Raporlama Uzmanı - Sızma Testi Uzmanı -Siber Güvenlik Uzmanı - Sistem uzmanı -Sistem analisti - Veri analisti - Veritabanı yöneticisi - Web Tasarım Uzmanı -Yazılım Geliştirme Uzmanı olarak ve diğer birçok alanda iş bulabilecekler.

EĞİTİMLER NASIL OLACAK?

Bakan Albayrak'ın açıklamaları şu şekilde:

Bakanlığımızın gençlerimizin hizmetine sunduğu bu proje kapsamında gençlerimiz; BTK'daki eğitim portalı üzerinde eğitim alacaklar. 13 kategoride, 46 bin 742 dakikadan oluşan 31 eğitim şu anda hazır. Ve yıl sonuna kadar eğitim sayısını 100'ün üzerine çıkaracağız.

Online eğitim platformundaki algoritma, big data, bilgisayar programlama, block chain, iş zekası, office programları, oyun programlama, siber güvenlik veri tabanı ve web programlama alanında derslerimize hemen ulaşabilirsiniz.

Genç arkadaşlarımızın aldığı her eğitim ve başarı dereceleri, hazırladıkları özgeçmişlerine otomatik olarak işlenecek. Tüm bu özgeçmişler, tüm firmaların erişimine açık bir havuzda duracak. Hali hazırda yazılımcı ihtiyacı duyan şirket ve firmalar buradan aradıkları kriterlere uygun adayları bulabilecek.

Eğitimi bitiren arkadaşlarımız; bilgi güvenliği uzmanı, iş analisti, network uzmanı, siber güvenlik uzmanı, test uzmanı, web tasarım uzmanı, yardım masası uzmanı ve yazılım geliştirme uzmanı gibi birçok alanda iş bulabilecekler.

En ileri eğitimler sizler için hazırlandı. Buradan tüm gençlerimize çağrıda bulunuyorum gelin bu eğitimleri alın. Şimdiden kariyer basamaklarınızda sizlere çok büyük katkı sağlayacak bu fırsatı değerlendirin. Evlerimizde kaldığınız bu dönemde önünüzde harika bir fırsat var. Hem kendinizi, hem de ülkenizi çağımızın en büyük rekabet alanı olan yazılım sektöründe en iyi noktaya taşıyalım. Unutmayın; birlikte başaracağız.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YAZILIMCI ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Editör: Haber Merkezi