Yılbaşında kargolar açık mı kapalı mı? 31 Aralık'ta PTT ve kargolar çalışıyor mu, saat kaça kadar?" sorularının yanıtları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yılbaşının ilk günü resmi tatiller arasında yer aldığı için kafalarda soru işaretleri var. Yılbaşında hediye göndermek isteyenler de kargolar ve PTT'nin açıp olup olmayacağını araştırıyor. İşte kargo ve PTT hakkında detaylar...

31 ARALIK'TA KARGOLAR AÇIK MI?

31 Aralık resmi tatiller arasında yer almıyor ve yarım gün tatil de değil. Bu nedenle kargo firmalarının 31 Aralık günü 09:00-18:00 arasında çalışması bekleniyor. PTT'nin ise saat 07:30-17:30 normal mesai saatinde çalışması bekleniyor.

1 OCAK'TA KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU?

1 Ocak resmi tatiller arasında yer alıyor. Bilindiği üzere resmi tatillerde de PTT çalışıyor. Kargo firmalarında ise 1 Ocak gününde bu durum değişiklik gösterebilir. 

kargolar

PTT'NİN ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

PTT şubeleri sabah 8.30'dan 12.30'a kadar açıktır. 1 saatlik öğle arasının ardından saat 13.30'dan 17.00'a kadar çalışıp, kapanmaktadır. Merkez PTT şubeleri dışında Cumartesi günü tüm PTT'ler kapalıdır. Cumartesi günü sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri 13.30 kadar hizmet vermektedir. 

YILBAŞI TATİLİ NE ZAMAN?

Resmi Yılbaşı tatili bu sene de her sene olduğu gibi 1 Ocak günü olacak. 31 Aralık Cuma günü ise resmi tatil olmayacak.

Editör: Haber Merkezi