Hayatın her alanını olumsuz etkileyen küresel salgın koronavirüs, eğitim sektörünü de ciddi anlamda etkiledi. Salgın dolayısıyla eğitim uzaktan yapılma zorunda kaldı. Öğrencilerin çok özledikleri okullarına kavuşmasına kısa bir süre kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda yüz yüze eğimin başlamasını kararlı adımlar atarken, veliler ve öğrenciler, 1. sınıflar ne zaman başlıyor? Ortaokulların açılacağı tarih belli oldu mu? diye merak ediyor.

2021-2022 yılı eğitim öğretim sezonu geçen yıl olduğu gibi yine koronavirüs salgını gölgesine başlayacak. Tüm önlemlere rağmen Kovid-19 etkisini devam ettiriyor. Dün açıklanan son verilere göre, yaklaşık 22 bin yeni vaka tespit edilirken, 252 kişi hayatını kaybetti. Bu rakamlar altında okullardaki eğitimin nasıl olacağı merak konusu.

Okulların açılmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli bir açıklamalar geldi.

1. SINIFLAR VE ANAOKULLARI NE ZAMAN OKULA BAŞLAYACAK?

Okullarda normal sınıflarda birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek

Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıflar ise 2021-2022 eğitim ve öğretim sezonu 1 Ağustos-3 Eylül 2021'de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tüm illere gönderilen yazıda, öğretmenlerin mesleki çalışmalarının 31 Ağustos Salı günü başlayacağı ve eğitim öğretim yılı hazırlıkları ile uyum eğitimine yönelik planlamalar sebebiyle okula uyum eğitimlerinin 1-3 Eylül'de yapılacağı hatırlatıldı.

Genelge doğrultusunda eğitim ve öğretim yılının başladığı 6 Eylül itibarıyla ortaokul ve imam hatip ortaokulu 5'inci sınıf öğrencilerinin eğitim ortamına uyumlarının sağlanması için gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.

Uyum etkinlikleri öğrencilerin okula ısınması için oyun temelli etkinliklet yapılacak.

Öğrencilerin, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması için öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını sağlanacak.

Vakaların artması nedeniyle, öğrencilere ve velilere salgın tedbirleri kapsamında maske kullanımı, hijyen, fiziki mesafe, kişisel temizlik, sağlıklı beslenme, uyku düzeni, öz bakım ve benzeri konularda bilgilendirmeler yapılacak.

Uyum eğitimi ve etkinliklerine okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanları aktif olarak katılacak.

Taşımalı eğitim öğrencileri uyum eğitiminden yararlandırılması planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi