Son günlerde artan dolandırıcılık haberlerine bir yenisi daha eklendi.

Ankara'da banyo topu yapmaları için insanlara hammadde satarak geri alımlarda üç katı kazanç vaat eden 'Deterjan Pazarı' firmasının geri ödemeleri yapmadığı ve sahibinin de ortadan kaybolduğu öne sürüldü.

Ünlü isimleri de reklamlarında oynatan firmaya yönelik soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri 14 adrese baskın düzenleyerek, 8 kişiyi gözaltına aldı.

SATIŞ AMACI YOK

Sisteme giren vatandaşlardan alınan ürünlerin fabrikada atıl durumda bekletildiği ve firmanın yurtdışı ve yurtdışında bir satış yapmadığı da belirtiliyor.

 

100 MİLYONLUK VURGUN

Firmanın saadet zinciri kurarak 10 binden fazla kişiden yaklaşık 100 milyon lira topladığı iddia ediliyor.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Firma, sisteme giren vatandaşlara deterjan hammaddesi veriyor, bunu top haline getirip kuruttuktan sonra 3 katı fiyatla geri almayı taahhüt ediyordu. Örneğin; sisteme 10 bin lira ödeyerek giren bir kişi, ürünleri teslim ettiğinde 30 bin lira alabiliyordu. 


Şirketin yöneticisi olduğunu söyleyen Süleyman Kocabaş da sosyal medyadan görüntülü bir açıklama yaptı. Ödemeleri yapamadıklarını kabul eden Kocabaş, bu durumun şirketleriyle ilgili olumsuz haberlerden kaynaklandığını ileri sürdü.

Kocabaş, satış yapamadıkları için ödeme de yapamadıklarını savunurken, "2 aydır hiçbirşey satamıyorum,  işlerimi yapamıyorum, belirli bir grup bizimle uğraşıyor" dedi.

Kocabaş, ödeme yapma konusunda herhangi bir net bilgi vermezken, "Finansal olarak nakit döngümü yapamıyorum" dedi. Kocabaş, 3 ay süreyle ödeme yapmayabileceklerini de söyledi. 

 


YÜZLERCE KİŞİ FİRMANIN ÖNÜNDE TOPLANDI


Öte yandan sisteme dahil olarak kazanç elde etmeye başlayan üyelerden bazıları, son aylarda almaları gereken ücretlerin ödemesinin yapılmadığını, ürünleri satın alan kimse olmadığını ve yetkililere ulaşamadıklarını iddia ederek Ankara’nın Kahramankazan ilçesi Saray Mahallesi'ndeki fabrika önünde toplandı.

Fabrika önündeki yüzlerce vatandaş kolilere zarar vererek, yönetim ofisine çıkmaya çalıştı. Olay yerine gelen polis ekipleri alanda önlem aldı.

Editör: Haber Merkezi