Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Mayıs ayı LGS çalışma soruları lise destek paketinin erişime açıldığını açıklamasının ardından öğrenci ve veliler 1000 soruluk LGS destek paketi nereden ve nasıl indirilir araştırması yapmaya başladı. Haberimizde, 1000 soruluk LGS destek paketi indirme bağlantısı ve konuya dair merak edilenleri okurlarımız için hazırladık…

MAYIS AYI LİSE SORU DESTEK PAKETİ ERİŞİME AÇILDI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınava girecek öğrencilerin hazırlık sürecine destek olmak için 1000 sorudan oluşan mayıs ayı soru destek paketinin yayımladığını açıkladı ve öğrencilere merak etmemeleri bu süreçte hep yanlarında oldukları şeklinde seslendi.

LGS çerçevesinde gerçekleşecek merkezi sınava katılacak öğrenciler için her ay bir defa örnek soru kitapçığı yayımlanıyordu, ancak koronavirüs neden ile öğrencilerin evlerine uzaktan eğitim aldıkları için artık ayda iki adet örnek soru kitapçığı yayımlanıyor.

8. sınıf öğrencileri için hazırlanan LGS Çalışma Soruları destek paketinin ilki 16 Nisan’da yayımlandı ve bu pakette 8. Sınıf öğrencilerinin birinci dönem müfredat ve kazanımlarına uygun 516 soru bulunuyordu. Böylece, LGS’ye hazırlanan öğrenciler için toplamda 1516 erişime açılmış oldu.

Mayıs ayı LGS çalışma soruları lise destek paketine MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi olan http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden ulaşılabiliyor.

1000 SORULUK LİSE DESTEK PAKETİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu süreçte her sınıf ve kademeden tüm öğrencilere destek olmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtirken, sınava hazırlanan öğrencilerin bu süreçten etkilenmeden hedeflerine varabilmeleri için ihtiyaç duydukları desteği onlarla buşuştırduklarını ifade etti.

Bugüne kadar 1516 sorudan oluşan destek paketini öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunmuş olduklarını belirten Bakan Selçuk, bu destek paketleri için Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğü Soru Oluşturma Dairesi çalışanları, 81 ilde bulunan Ölçme Değerlendirme Merkezlerde görevli arkadaşlar ve öğretmenlerin büyük emek verdiklerinin altını çizdi. Özelikle bu pakette Amasya, Adana, Denizli, Aydın, Edirne, Erzurum, Kahramanmaraş, Kastamonu, Muğla, Malatya, ve Rize Ölçme Değerlendirme Merkezlerindeki çalışanların önemli katkı sağladıklarını ifade eden Bakan Selçuk, bu süreci başarılı bir şekilde koordine eden Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'e, sürece büyük emek veren Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy ve çalışma arkadaşlarına, katkı sağlayan ölçme değerlendirme merkezlerine öğrenciler adına teşekkür etti.

 

Editör: Haber Merkezi