Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, başvuruları devam eden 3. faz 1000 TL pandemi yardımının peyderpey ödenmeye başlandığını ve şu ana kadar 620 bin aileye yardımda bulunduklarını açıkladı. E-Devlet üzerinden yapılan başvuru ve sorgulama işlemleri ise sadece birkaç adım ile kolaylıkla tamamlanabiliyor…

Pandemi sürecinden olumsuz etkilenen vatandaşlar için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan 1000 TL sosyal yardım başvuruları e devlet üzerinden yapılıyor.  1. ve 2. faz sosyal yardım desteğinden faydalananlar, memur olanlar, kamu işçisi olanlar, kısa çalışma ödeneğinden ve işsizlik ödeneğinden faydalananlar dışında kalan vatandaşlar, 3. faz sosyal yardım başvurusu yapacaklar.

Konuya dair açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ödemelere peyderpey başladıklarını ve 3. faz’dan 620 bin haneye yardımda bulunduklarını ifade etti.

Pandemi sosyal yardım desteği olarak bilinen 1000 TL yardım başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar işlemlerini, E-Devlet girişi ile internet üzerinden kolayca yapabilecekler. Fakat sistemde oluşabilecek yoğunluğu engellemek amacıyla sosyal yardım desteği başvuruları TC Kimlik Numarası'nın son hanesine göre haftanın belirli günlerinde alınacak.

1000 TL PANDEMİ YARDIMI BAŞVURU VE SONUÇ SORGULAMA 

 Başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılan 1000 TL pandemi sosyal yardımlarının sonuç sorgulamaları da aynı şekilde e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor.

e-Devlet üzerinden, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama, Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi pek çok işlem yapılabiliyor.

E-DEVLET SOSYAL YARDIM DESTEĞİ SONUÇLARI NASIL SORGULANIR

E-Devlet sosyal yardım desteği sonuçlarını sorgulamak için aşağıda bulunan bağlantı aracılığıyla e-Devlet hesabınıza giriş yapınız. Daha sonra arama alanındaki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" bölümüne geliniz. Daha sonra sorgulamak için sekmeye tıklayınız.

Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada bulunmaktadır. Haliyle başvuru işlemini tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görmek mümkün.

E-DEVLET SOSYAL YARDIM DESTEĞİ SONUÇLARI


BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),



İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

 

 

Editör: Haber Merkezi