Avrupa Ligi ön eleme turlarının son iki seferinden sabıkalı Galatasaray, ‘Gardaş’ Neftçi Bakü karşısında kazaya uğramadan yoluna devam etmeyi hedefledi. Teknik Direktör Fatih Terim, turu geçmek, turu geçerken de yoğun sezonda kullanacağı oyuncuları görmek için farklı bir on birle çıktı maça.

Aslında sahaya sürdüğü farklı dört isimden ikisi, Ryan Babel ve Martin Linnes takım bulsa, yarın gönderilecek durumdaydı. Ömer Bayram vaz geçilmez, Mbaye Diagne de bu sezon ‘uslu golcü’ olarak görev yapma koşuluyla Radamel Falcao’nun yedeği olarak sahadaydı. Değişikler, Galatasaray’ın, Gaziantep FK maçının ilk yarısındaki başlangıcının aynısını yapmasına engel olmadı. Temposu iyiydi. Pozisyonlar üretti. Lig maçının son dakikalarında oyuna girip bir şutu direkten dönen Mbaye Diagne yine direkten dönen bir vuruş yaptı. Senegalli tam kaderine küserken, attığı golle ‘mutlu’ oldu.

Rakibine yarım saat top göstermeyen Sarı Kırmızılı futbolcular, ilk yarının sonlarına doğru biraz skor, biraz belki yorgunluk, belki rahatlıktan Neftçi baskısını kabul etmek zorunda kaldı. İlk şutunu 37’nci dakikada atan ev sahibi, ilk yarının kalanında pozisyonlar buldu.

Terim ikinci yarıya oynamak için bu maçı seçmeyen Belhanda’nın yerine Sofiane Feghouliye alarak başladı. Daha ilk dakika dolmadan rakibin ilk kornerinde kalesinde gol gören Sarı Kırmızılılar, hemen santra sonrasında gol bularak strese girmedi. Galatasaray’a gol atmayı başaran Neftçili futbolcular, hemen peşinden gol yeseler de, özgüvenle öne çıkmak için çalıştı. Ancak, Sarı Kırmızılı futbolcular tempoyu üstlenip oyunu rakip alana yıktı. O pozisyonlardan birinde savunma hatasından yararlanan Emre Kılınç, Diagne’yi bir kez daha gole taşıdı. İki farklı yenik duruma düşen Neftçi zaman zaman ani ataklarla Galatasaray savunmasını zora sokmaya çalışırken, konuk takım dikkatini kaybetmedi. Ve kardeşlerin maçının sonunda gülen taraf Avrupa’daki 100’ncü galibiyetini alan Galatasaray oldu.