Pandeminin etkileri sürerken hükümet destek ödemelerine devam ediyor. Koronavirüs salgını devam ederken 1100 TL yardımından faydalanmak isteyenler 3.faz 1100 TL pandemi destek başvurusu nasıl yapılır sorgulaması yapıyor. 1100 TL pandemi yardımı hakkında son açıklamalar da geldi. Konuyla ilgili olarak son olarak da  Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce 1000 TL olarak verilen nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak yeniden verileceğini duyurmuştu. 

1100 TL YARDIM SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

1100 TL yardım başvurusu yapmak ve sorgulamak için e-Devlet üzerinden işlem gerçekleştirebilirsiniz. 

1100 TL YARDIM BAŞVURUSU YAPMA-SORGULAMA

1100 tl yardım başvuru

1100 TL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, başvuruya gerek olmaksızın yapılacağını açıkladı ve şu ifadeleri kullandı;

"Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-Devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV'lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1100 lira tutarında 'Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' ödemesi gerçekleştireceğiz."

İhtiyaç sahiplerine verilen ödemeler için E-Devlet üzerinden TC Kimlik Numarası ve şifre girişi ile başvuru yapılıyor. 1100 TL pandemi başvurusu, yine aynı ekran üzerinden de sorgulanabiliyor. TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz. Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmaksızın herkes başvuru yapabilir.

 SOSYAL YARDIMLAŞMA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden “T.C. Kimlik Numarasının” son hanesine göre alınmaya başlanmıştır. Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır. Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir. Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1100 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak. İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar yararlanamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

Editör: Haber Merkezi