Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeni ile Türkiye’de de pek çok çalışan ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalması üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mağduriyetlerin giderilmesi adına, 3 ay boyunca 1170 TL ücretsiz izin maaş desteği ödeneceğini açıkladı. Peki, Kimler ücretsiz izin maaş desteği alabilecek? Ücretsiz izin maaş desteği ne zaman ödenecek? Detaylar haberimizde…

ÜCRETSİZ İZNE ÇIKANLARA 1170 LİRA MAAŞ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ekonomik İstikrar Kalkanı adımlarına yönelik yaptığı açıklamada ücretsiz izin için maaş desteği ödeneceği müjdesini verdi.

Bakan Albayrak, açıklamasına, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza 3 ay, aylık 1170 lira maaş desteği sağlanacağını söyledi.

Bakan Albayrak, bugüne kadar kısa çalışma ödeneğine 200 binden fazla firmanın başvuru yaptığını vurgularken, bu firmaların, 2 milyondan fazla çalışan kapsamında başvuruda bulunduğunu bunların 700 bininin onaylandığını belirtti. Bakan Albayrak ayrıca, 290 bin esnafın 25 bin TL’lik destek finansmanına başvurduğunu 4 milyar 73 milyon TL finansman tahsis edildiğini belirtti.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

15 Mart'tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik maaşı alamayan işçilere bu destekten yararlanabilecek. 3 ay, aylık 1170 lira (günlük 39 lira 24 kuruş) maaş desteği sağlanacak. İlk etapta 3 ay olarak planlanan ücretsiz izin maaş desteğini Cumhurbaşkanı 6 aya kadar uzatabilecek.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kovid-19 nedeniyle 15 Mart tarihinden sonra işvereni tarafından ücretsiz izne çıkarılan çalışanların 3 ay süreyle 1170 TL ödenek alacağını açıkladı. Ancak ödemelerin ne zaman yapılacağına dair bir açıklamada bulunmadı.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

15 Mart tarihindan sonra koronavirüs nedeniyle ücretsiz izne çıkarılan çalışanlrın alacağı 1170 liralık ödenecek için nasıl başvuru yapılacağı ya da başvuru şartlarının neler olduğuna dair net bir bilgi bulunmuyor. Konuya dair gelişmeleri turkgun.com’dan takip edebilirsiniz…

 

Editör: Haber Merkezi