Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Türkiye’de yapılan test sayısı 30 bini geçerken, görülen yeni vaka sayılarında oransal bir gerileme görülüyor. Peki, 12 Nisan koronavirüs Türkiye vaka ve ölü sayısı kaç oldu? İşte Sağlık Bakanlığı Türkiye corona virüsü son durumu…

12 NİSAN KORONAVİRÜS TÜRKİYE VAKA VE ÖLÜ SAYISI

Son günlerde yapacağı her açıklama merakla beklenen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açılamada Türkiye koronavirüs son durum tablosu verilerini aktarırken, diğer yandan da tablo üzerinden yorum yaptı. Yoğun bakıma geçişte azalma olduğunu belirten Bakan Koca, entübe edilen hasta sayısında da düşüş yaşandığını vurguladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve dünya genelinde bir milyonu aşkın can kaybına neden olan koronavirüs Türkiye’de de son 24 saat içinde 97 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. 12 Nisan günü içinde 35 bin 720 test yapılırken, 4 bin 789 yeni vaka tespit edildi.

Bununla birlikte gözle görülür bir artışın tespit edildiği iyileşen hasta sayısı bir gün içinde 481’e ulaştı.

TÜM AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE CORONA VİRÜSÜ SON DURUM

Türkiye’de ilk vakanın tespit edilmesinin üzerinden bir ay zaman geçerken, yapılan test sayısı da günlük 30 bini geçti. Hastalığın tespiti ve izolasyonun sağlanması açısından büyük önem taşıyan testlerin sayısı toplamda 376 bin 100’e ulaştı. Bununla birlikte 56 bin 956 vaka tespit edildi.

Corona virüsü nedeniyle Türkiye’de toplamda bin 198 kişi hayatını kaybetti, toplamda 3 bin 446 kişi virüsü yenerek sağlığına kavuştu.

Toplamda bin 665 hasta yoğun bakımda tedavi görürken, entübe edilen hasta sayısı 978 olarak bildirildi.

 

 

Editör: Haber Merkezi