Başrollerinde Cansel Elçin, Özge Özberk ve Burak Sergen'in yer aldığı 120 filmi TRT 1 ekranlarında seyiricisiyle buluşuyor. Farklı konusu ve oyuncu kadrosuyla 120 filminin ne zaman, nerede çekildiği sorgulanıyor.

120 FİLMİ NE ZAMAN, NEREDE ÇEKİLDİ?

120 filminin 15 Şubat 2008'de gösterime girmiştir. Çekimleri Van'da ve Safranbolu'da yapılmıştır.

Birinci Dünya Savaşı esnasında sınır birliklerinde cephane tükenir

Birinci Dünya Savaşı esnasında sınır birliklerinde cephane tükenir. Osmanlı ordusu cephanesiz kalır ve Van’da dehşet top sesleri duyulmaktadır. Kışın en sert zamanıdır. Ordu, Van’ın insanlarından yardım ister. Onların kaynakları mevcuttur. Ancak Türk-Rus harbi nedeni ile bölgenin tüm erkekleri imparatorluğun dört bir köşesinde savaşmaktadırlar. O nedenle de bu yardım çağrısına cevap veremezler.

Van’ın çocukları bir şeyler yapmak isterler. Oğlunu savaşta kaybetmiş bir okulu müdürü cephanenin Sarıkamış’a nakledilmesini önerince 12-17 yaş aralığında 120 gönüllü çocuk yola koyulurlar. Film, annelerini dahi gözleri yaşlı, geride bırakan bu çocukların gerçek hikayesini anlatır.

120, 2008 yapımı Türk savaş filmi. Yönetmenliğini, senaryo ve yapımcılığını üstlenen ise Özhan Eren'dir. Film 15 Şubat 2008'de gösterime girmiştir. Çekimleri Van'da ve Safranbolu'da yapılmıştır.

120 FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Cansel Elçin
Özge Özberk
Burak Sergen
Ahmet Uz
Demir Karahan
Emin Olcay
Oytun Öztamur

Editör: Haber Merkezi