Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

HDP'li eski Kars Belediye Başkanı ve Türkiye'nin Sesi Partisi Kurucu Başkanı Ayhan Bilgen geçtiğimiz günlerde, Taha Hüseyin Karagöz'ün ses getiren ve gündem yaratan  “Sert Sorular” programına katıldı.

Bu programda da çarpıcı açıklamalar ortaya çıktı. HDP’nin etkili ve yetkili eski bir yöneticisi olan Ayhan Bilgen CHP ve HDP’ye dair öylesine bir 15 Temmuz bilgisi açıkladı ki, bu konu üzerinde çok durulması gereken bir konudur. Söyledikleri bizi asla şaşırtmadı. Asla da şaşırtmaz. Ama siyasi manada gözü görmeyen, kulağı duymayan, idraki algılamayan kişilere bu açıklamalar ısrarla anlatılmalıdır.

Ayhan Bilgen programda özetle HDP’de iken ortakları olan CHP’nin 15 Temmuz darbe girişimini bildiğini ve siyasi adımlarını buna göre attığını üstü kapalı vurgulamıştır.

Taha Hüseyin Karagöz'ün, "2016 yılında darbeden yaklaşık 2 ay önce, milletvekillerinin dokunulmazlığının tartışıldığı dönemde CHP ile HDP arasında yapılan bir görüşmede HDP'nin CHP'ye 'Sizin dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek vermeniz hem bizim hem de sizin içerinizdeki bazı milletvekillerinin yargılanmasına ve başka sonuçlara neden olabilir' endişesinin iletilmesine karşı CHP'nin de 'Merak etmeyin dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından iktidar bu tarz bir hamle yapmaya fırsat bulamayacak' çıkışının geldiğini, bundan bir iki ay sonra bir darbenin gerçekleştiğini biliyoruz. Böyle bir şey oldu mu?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Bilgen, "Darbeden hemen önce neredeyse darbe beklentisinin bir takım mahfillerde gündemleştirildiği, paylaşıldığı, hatta bir miktar tarih de vererek dışarı çıkılmaması gibi... Özellikle daha Genel Kurmay kökenli bir bilgilendirme olduğu, CHP'nin bir şekilde ikna edildiği yönünde bir bilgimiz var” demiştir.

Deniz Baykal’a kaset operasyonu sonrası CHP’nin tamamen FETÖ’ye eklemlendiği düşünüldüğünde CHP’nin 15 Temmuz darbe girişiminden habersiz olması mümkün değildir. HD(P)KK’nın da FETÖ gibi bir ABD üretimi olduğu düşünüldüğünde 15 Temmuz’dan onlarında zaten haberi vardır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2013 yılında ABD’de FETÖ kuruluşlarıyla, FETÖ imamlarıyla yaptığı kahvaltılı toplantılar arşivlerde kayıt altındadır. 2014 yerel seçimlerinde, 2015 genel seçimlerde FETÖ’nün tüm unsurlarının CHP’yi desteklediği düşünüldüğünde, 2016 yılındaki 15 Temmuz darbe girişimi de CHP’nin bilgisi dâhilindedir. “15 Temmuz kontrollü darbe girişimidir, tiyatrodur” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz hainliğini sulandırmaya çalışması da zaten kimin safında olduğunu göstermektedir.

Türkiye’ye yönelik her kötülükte işbirliği yapan CHP ve HDP’nin ABD’nin duyu organlarıyla çalıştığı düşünüldüğünde Ayhan Bilgen’in imaları, vurguları sadece malumun ilamıdır.

Ama bunun HDP’nin eski bir yöneticisi tarafından ifade edilmesi üzerinde durulmalıdır. Çünkü Ayhan Bilgen HDP’nin sözcülüğünü yapacak kadar aktif biriydi.

CHP ve HDP Türkiye’ye yapılan ne kadar kötülük varsa altından çıkan eldir. Hendek-Çukur, Kobani, Gezi olaylarında yanyana duranlar, 15 Temmuz da ayrı durur mu? Bunlar ABD sinyalini güçlü alan yapılardır.

Bundan sonra Türkiye’de olacak her kötülüğün faili de kesin bunlar ve diğer kuyrukları olacaktır.

O yüzden eski HDP’li Ayhan Bilgen bizi şaşırtmadı. Anlamak istemeyen yarasalara belki söyledikleri ışık olur. “Eski HDP’li Ayhan Bilgen’i referans mı alıyorsunuz?” diyerek olayı sulandıracak embesiller olabilir. Onlara “Yok eski CHP-İP ortağı yöneticinin söylediklerini CHP’ye ve kuyruklarına hatırlatıyoruz” diyorum. Şimdi tam anlaşıldı değil mi?

Editör: Haber Merkezi