15 temmuzda kargoların çalışıp çalışmadığı yakından takip ediliyor. Milli Birlik ve Demokrasi Günü resmi tatil olarak ilan edildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlar aramalarında 15 Temmuz'da kargolar açık mı? 15 Temmuz'da PTT, kargo ve kuryeler çalışacak mı? sorularına yanıt aramaya başladı.

15 TEMMUZ'DA KARGOLAR AÇIK MI?

15 Temmuz Perşembe günü resmi tatil olması nedeniyle PTT kargo ve diğer kuryeler faaliyet göstermeyecek. 15 Temmuz günü "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" ilan edildi ve resmî tatil olan bir gündür.

15 TEMMUZ ÖNEMİ NEDİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Yurtta Sulh Konseyi adıyla örgütlenen bir grup asker, 15 Temmuz 2016 tarihinde 65. Türkiye Hükûmeti ve Türkiye cumhurbaşkanına karşı darbe girişiminde bulundu. 16 Temmuz sabahı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda darbe girişimi bastırıldı. Olaylar sonucunda darbeye karşı çıkan en az 248 kişi (180 sivil, 62 polis, 6 asker) hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27. Muhtarlar Toplantısı'nda: "15 Temmuz artık 'Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü' olarak dün Millî Güvenlik Kurulu toplantımızda hükûmete tavsiye edilmiştir ve her 15 Temmuz artık şehitlerimizi, gazilerimizi anma günü olarak tatil edilecektir." ifadesini kullandı. Başbakan Binali Yıldırım ise 11 Ekim 2016'da yasa teklifi hazırlanarak milletvekillerinin imzasına sunulduğunu açıkladı. 29 Ekim 2016 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan 6752 sayılı yasa ile 15 Temmuz günü "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" adı altında resmî tatil ilan edildi.

Editör: Haber Merkezi