Bilindiği üzere 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü resmi tatil olarak kutlanıyor. 2016 yılında demokrasiye uygulanan hain saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şehitlerimizi, gazilerimizi anma günü olarak kutlanacağını açıkladı. Vatandaşlar 15 Temmuz'da toplu taşıma bedava mı, ücretsiz mi? ve 15 Temmuz'da otobüsler, köprü ve otoyollar ücretsiz mi? diye araştırma yapıyor. 

15 TEMMUZ'DA OTOBÜSLE ÜCRETSİZ Mİ?

Geçtiğimiz yıllarda 15 Temmuz günü İstanbul ve Ankara'da toplu ulaşım araçları ücretsiz olmadı. Bu sene için ise konu hakkında henüz bir açıklama bulunmuyor. Resmi makamlardan otobüslerin ücretsiz olup olmadığı konusu hakkında açıklanma geldiği an haberimizde yer alacak. 

15 temmuz köprü ücretsiz mi?

15 TEMMUZ'DA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlenen son toplantının ardından Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını açıklamıştı. 15 Temmuz'da köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağına dair bir açıklama henüz gelmedi. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan ulaşımda bir indirim müjdesi verdi: 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır" diyerek bayramda yolların ücretsiz olacağını ilan etti. Bazı otoyolların geçiş ücretlerinde indirime gidildiğini de aktaran Erdoğan, "Ankara-Niğde Otoyolu'nda da sürücülerimiz artık otomobilleri ile yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve tırlarıyla yüzde 40 indirimli seyahat edebilecek" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi