Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan önlemler çerçevesinde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kütahya Belediyesi Hizmet Binası önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Hep bir ağızdan bayraklar eşliğinde marşlar ve kahramanlık türkülerinin söylendiği kutlama töreni Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’ın günün anlam ve önemini dair gerçekleştirdiği konuşma ile devam etti. 

 

Milli mücadelenin başlangıç tarihi olan 19 Mayıs 1919’da çıkılan yolculuğun 101. yılında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını sizlerle birlikte kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyim diyen Başkan IŞIK; Bugün hem milli mücadelenin başlangıcının 101.yılı, hemde bin aydan daha hayırlı olduğuna inandığımız mübarek Kadir Gecesi.

İçinde bulunduğumuz Koronavirüs salgını nedeniyle anlamlı ama az ve öz bir toplulukla kutlamalarımızı gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu zor günleri geride bırakıp, önümüzdeki yıl hemşehrilerimizle birlikte bu meydanda törenlerimizi daha coşkulu bir şekilde kutlayacağız.

Değerli hemşehrilerim, sevgili gençlerimiz; Bu topraklar 101 yıl önce atalarımızın başlattığı o milli heyecanın yaşandığı topraklar. Vatandaşlarımızın takdiri ile Belediye Başkanlığı görevine seçildiğimizde ilk icraatımız Belediye Hizmet Binamızın cephesine Türkiye Cumhuriyeti ibaresini eklemek oldu. Akabinde 9 Ağustos 1920 tarihinde Kütahya’ya gelen Atatürk’ün ilimizde gördüğü sıcak karşılamadan dolayı Kütahya’ya yazdığı mektubu hizmet binamızın önüne anıt olarak koyduk.

Ayrıca yine Belediye hizmet binamızın ön kısmına Kuruluştan Kurtuluşa Atatürk temalı anıtı yerleştirdik. Kıymetli hemşehrilerim, millete hizmet etmek, kahramanlık duygularını yaşamak ve yaşatmak nasip işidir. Rabbim bize nasip etti. Bu kutsal topraklarda atalarımız can verdi.

Millet olmanın gereğini yaptılar ve o milli duygularla çıktıkları yolculukta Cumhuriyeti ilan ederek tarihi noktaladılar. Bize düşen atalarımızın emaneti bu kutsal toprakları gelecek nesillere daha iyi bir şekilde bırakmak. Bu için de gece gündüz demeden çok çalışmamız gerekiyor. 4 Yıl boyunca 24 saat çalışacağız ve Kütahya’mızı inşallah yeniden inşa edeceğiz. Bu vesileyle bugün bizleri yalnız bırakmayan siz sevgili gençlerimiz başta olmak üzere tüm Kütahya’lı hemşehrilerimin bayramını kutluyorum, dedi. 

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’ın konuşmasının ardından Kütahya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyesi Fatih ÇAMLIK, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu.

Belediye Hizmet Binası önünde düzenlenen tören, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Alpaslan DİNÇER’in Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı okuması ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’ın törene katılan gençlere Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı anısına birer Türk Bayrağı, Kadir Gecesi hatırası olarak da Kuran-ı Kerim hediye etmesi ile sona erdi.  

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Gençlik Otobüsünün şehri turlaması ile devam etti.

Editör: Haber Merkezi