26 Nisan'da yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde ilan edilen 17 günlük tam kapanma sürecinin bitmesine sayılı günler kala her sene resmi tatil edilen 19 Mayıs'ta bu sene nasıl bir yol izleneceği merakla bekleniyor. Vatandaşlar, koronavirüsle mücadelede vaka artış oranını düşürmek için ilan edilen tam kapanmanın devam edip etmeyeceğini araştırıyor.

19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

2021 takvimine bakıdığında 19 Mayıs günü resmi tatiller arasında yer alıyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda bir çok kutlama ve etkinlik yapılırken, resmi kurum ve kuruluşların yanında özel sektöre de tatil oluyor. Çalışan özel sektör bugün için fazla mesai ücreti alıyor.

19 MAYIS SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI 2021?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 2021 yılında Çarşamba gününe denk geliyor.

Tam kapanma uygulamasının hemen ardından kutlanacak olan 19 Mayıs bayramında sokağa çıkma yasağı uygulanmasının olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği 5 bin vaka sayısının altına düşülmediği takdirde 19 Mayıs'ta da sokağa çıkma yasağı uygulanabileceği belirtiliyor...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 17 Mayıs pazartesi toplanması ve bir karar vermesi gerekiyor. Önümüzdeki kabine toplantısı sonrasınsa konu netlik kazanmış olacak.

Editör: Haber Merkezi