19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanacak. Tam kapanma 19 Mayıs’a kadar uzatılacak mı sorusu gündemden düşmüyor. Tam kapanmanın sonlanmasına sayılı günler kala gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi. Bu nedenle 19 Mayıs tatil mi, 19 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı var mı sorularının cevabının Kabine Toplantısı sonrası açıklanması bekleniyor.

19 MAYIS TATİL Mİ, YASAK VAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın normalleşme açıklamasını 17 Mayıs pazartesi yapılması beklenen Kabine Toplantısı'nın ardından duyurması bekleniyor. Bu sebeple gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamaya çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam kapanma sonrası normalleşme takviminin pazartesiden itibaren yürürlüğe konulacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haziran ayını işaret etti, "Tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

19 mayıs tatil mi

19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı her yıl ülkemizde coşkuyla kutlanıyor. Bu tarih resmi tatiller arasında yer alıyor.

19 MAYIS SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı bir açıklamada ''Tam kapanmanın 19 Mayıs'a uzaması konusunda böyle bir değerlendirmemiz yok. Kapanma sonunda yapılacak kabinede adımlarımızı belirleyeceğiz.'' ifadelerine yer vermişti. Bu nedenle 19 Mayıs'ta yasak olup olmayacağı hakkında henüz bir açıklama bulunmuyor.

YASAKLAR 19 MAYIS'A UZATILACAK MI?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. Tam kapanma 17 Mayıs'da son bulacak fakat tam kapanma sürecinin 19 Mayıs'a uzatılması ön görülüyor. Geçtiğimiz yıl da kalabalık kutlamalar risk oluştururken, 19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

Editör: Haber Merkezi