19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl tam kapanmanın sona ermesinin ardından kademeli normalleşmeye geçilen günlere denk geldi. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre tam kapanma kısıtlaması 17 Mayıs'ta sona erdi ve bu tarihten itibaren 1 Haziran tarihine kadar kademeli normalleşme sürecine geçildi. Peki, 19 Mayıs sokağa çıkma yasağı olacak mı? 19 Mayıs resmi tatil mi, yasak var mı? İşte cevabı...

19 MAYIS SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 2021 yılında Çarşamba gününe denk geliyor. Kademeli normalleşme uygulamasının hemen ardından kutlanacak olan 19 Mayıs bayramında sokağa çıkma yasağı uygulanmasının olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nda 19 Mayıs'ta yasak konusuna değinmedi. İçişleri Bakanlığından da 19 Mayıs'ta yasak olduğuna dair bir genelge yayınlanmadı. 

19 Mayıs yasak var mı

19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı milli bayram olarak her yıl ülkemizde coşkuyla kutlanıyor. Bu tarih resmi tatiller arasında yer alıyor. Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı bu özel gün, gençlik bayramı olarak yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor. Bu sene yasak olmazsa kutlamaların gerçekleşmesi bekleniyor.. 

TÜRKİYE SAAT 19:19'DA İSTİKLAL MARŞINI OKUYACAK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde gerçekleşecek 19 Mayıs kutlamalarıyla ilgili konuştu. Kasapoğlu, "19 Mayıs günü saat 19:19’da bütün Türkiye aynı anda evlerimizin pencerelerine, balkonlarına şanlı bayrağımızla çıkarak, hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı okuyacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi