Abdullah Avcı döneminde sadece Galatasaray’a yenilip Kayseri ve Sivas ile berabere kalan ve bunun haricindeki 6 maçından da galip gelen Trabzonspor, oyun olarak göz doldurmasa da kazanmayı beceriyor. Abdullah Hocanın ısrarla oturtmak istediği sisteme, takım yavaş yavaş adapte oluyor.

Maç boyunca defans güvenliğini önde tutup, Edgar ve Hüseyni ile çıkmaya başlayıp Abdülkadir’lerden, takımın golcülerine top aktarmayı zaman zaman çok iyi yaptılar. Uğurcan’ın yine maşallahı vardı. Bekler, Marlon ve Serkan ise takımın çalışkan işçileriydi. Nwakaeme eski formuna tam kavuşursa Trabzon için büyük avantaj olur. Bu haliyle bile vurduğu 3 şut onun klasını gösterdi. Djaniny ise dün çok istekli ve hırslıydı. Nitekim Ekuban ile kazanılan goldeki büyük pay ona aitti.

Sezon başından beri sakatlık ve hastalıklar nedeniyle oyuncularının istenen düzeyde futbol oynayamadığı Trabzon, iki Abdülkadir ile Ekuban ve Nwakaeme nin eski formlarına kavuşmasıyla zirvenin en güçlü takımlarından biri olabilir.

Avcı’nın oynattığı oyun Trabzonluları çok mutlu etmese de 9 maçta 6 galibiyet ve 20 puanlık bir tablo ne olursa olsun teknik adamın başarısını gösterir.

Göztepe’de ise kötü gidişat devam ediyor. Müsabaka boyunca fazla varlık gösteremediler. Maçın son bölümünde birkaç atak yaptılar. Ama sonuca gidemediler. İlhan Palut bu kötü gidişe bir reaksiyon vermelidir.

Hakem Cüneyt Çakır ise kalitesine yakışır bir maç yönetti. Özellikle futbolcularla kurduğu ikna edici kısa diyaloglar ve beden dili, genç hakemler için örnek olmalı. Maç içinde bir kere topla buluşması ise nazar boncuğu olsun.