Son günlerin en çok merak edilen konularından biri olan 20 Yaş altı gençlerin sokağa çıkma tarih ve saatleri Kabine Toplantısının ardından belli oldu İlk defa geçen hafta uygulanan izin farklı yaş grupları için farklı günleri kapsıyordu. Uygulama bu hafta da aynı şekilde olacak. Peki, Gençler ve çocuklar hangi gün hangi saatte dışarı çıkacak? İşte ayrıntılar…

GENÇLER VE ÇOCUKLAR HANGİ GÜN HANGİ SAATTE DIŞARI ÇIKACAK?

0-14 yaş arasında bulunan çocuklar, yürüme mesafesiyle tahditli olarak 13 Mayıs Çarşamba günü 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek,

15-20 yaş grubuna dahil gençler yine aynı şartlara uymak kaydıyla 15 Mayıs Cuma günü 11-15 saatleri arasında sokağa çıkacaklar.

20 yaş altı çocuk ve gençlerin şartlara uyma durumuna göre önümüzdeki haftalarda da sokağa çıkma izni devam ettirilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ CEZASI NE KADAR?

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor

(Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi; Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, 250 Türk Lirasından 1000 Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.) maddesi de bulunuyor.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın, bakanlıklar ile birlikte hazırladığı 4 aşamalı normalleşme planına göre,  hafta sonlarında ilan edilen sokağa çıkma yasağının Ramazan Bayramı sonrası sona ermesi bekleniyor. O zamana kadar uygulama devam edecek.

Bayram sonrasındaki dönemde vaka sayısı veya salgının seyrindeki iyileşmeye göre 65 yaş ve 20 yaş altı için geçerli olan sokağa çıkma kısıtlamasının da, aynı koşullar altında haziran ayının ortalarında sona ereceği tahmin ediliyor.


 

 

 

Editör: Haber Merkezi