2019 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihleri devam ederken, henüz tercih işlemlerini tamamlamayan ve işlemlerini eksiksiz tamamlamak isteyen adaylar, DGS tercihlerinin ne zaman sona ereceğine dair araştırmalar yapıyor. Bir yandan ‘2019 DGS tercihleri ne zaman bitiyor?’ sorusunun yanıtı merak edilirken, ÖSYM’den gelen son dakika 2019 DGS duyurusu ile DGS adaylarını yeni bir heyecan sardı. Gelen duyuruya göre, açık öğretim lisans programlarına geçiş yapılabilecek ön lisans bölümlerinde değişikliğe gidildi. İşte, 2019 DGS tercih tarihleri ve ÖSYM’den gelen son dakika DGS duyurusuna dair ayrıntılar…

ÖSYM’DEN SON DAKİKA DGS DUYURUSU

ÖSYM’nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 2019-DGS tercihlerinde açık öğretim lisans programlarına geçiş yapılabilecek ön lisans bölümlerinde ilgili üniversiteler tarafından değişikliğe gidildi.

Adaylar, güncellenen listelere ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

Güncelleme nedeniyle tercihlerinde değişiklik yapmak isteyenlerin, güncellenen tabloları esas almaları ve tercih süresi içinde işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

DGS TERCİH KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

2019 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

21 Ağustos tarihinde alınmaya başlanan DGS tercihleri 28 Ağustos 23:59'da sona erecek. Adaylar bu süre zarfı içerisinde ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden tercih işlemlerini yapabilecek ve güncelleyebilecek.

 

Editör: Haber Merkezi