İl içi ve il dışı ataması için ‘2019 Eş durumu tayin tercihleri ne zaman?’ sorusunu soran öğretmenlere müjdeli haber Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Başvuruları 5-9 Ağustos 2019 tarihlerinde alınan, 2019 Eş durumu tayin tercihleri bugün başladı. Şimdi gözler, MEBBİS Özür grubu atamalarına çevrilmiş durumda. Peki, MEBBİS Özür grubu atamaları ne zaman yapılacak? Haberimizde 2019 Eş durumu tayin tercihleri ve MEBBİS Özür grubu atamaları ile ilgili merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz…

MEBBİS’E GİRİŞ YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
 

MEBBİS ÖĞRETMEN YER DEĞİŞTİRME TERCİHLERİ BAŞLADI

Tercihler 22-27 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

ÖZÜR GRUBU ATAMALARI GELECEK HAFTA

Öğretmen yer değiştirme atamaları 29 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak.

İlişik kesme işlemleri ise 2 Eylül 2019 tarihinden itibaren yapılabilecek.

MEBBİS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

İlk olarak, mebbis.meb.gov.tr adresinden MEBBİS'e giriş yapmak için gerekiyor. Bu sayfa üzerinden kişi adına belirlenmiş olan kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodunu yazarak kolaylıkla MEBBİS anasayfasına erişmek mümkün.

Haberimizdeki mebbis giriş linkine tıklayarak işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Mebbis; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri’nin kısa adıdır. Yani Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı tüm hizmetler ve olanaklar Mebbis üzerinden yapılabiliyor. Mebbis öğretmen girişi modülü ile öğretmenler, müdürler, idari personel, öğrenciler ve veliler işlem yapabilmektedir.

MEBBİS GİRİŞ EKRANI MEBBİS'E GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Öncelikli adım MEBBİS'E mebbis.meb.gov.tr üzerinden giriş yapmaktır. Eğer şifreniz yoksa önce talep formu doldurmanız gerekir. Şifre ve kullanıcı adınız varsa MEBBİS modüllerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ancak MEBBİS şifre ve kullanıcı adınız yoksa aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın çevrimiçi olarak internet üzerinden sunduğu hizmetlerin araştırma, geliştirme ve hizmete sunulması işlemleri MEBBİS'te MEBBİS Modüller üzerinden gerçekleştirilir.

ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPABİLİRİM?

MEBBİS ve e-okul şifreleri ile alakalı sorunları, ilçe yöneticileri, kurum yetkilileriyle telefonla görüşüp çözmekteydiler. Ancak güvenlik zafiyeti oluşmaması için artık MEBBİS şifresi ve E okul veli bilgilendirme sistemi şifrelerini unutanlar ve kaybedenlerin şifreleri kendilerine telefon ile verilmeyecek, şifre beklentilerini çalıştıkları kurumun resmi e-posta adresinden şifremi unuttum şeklinde istekte bulunup, aynı gün içerisinde yeni şifresi kendisine e-posta yoluyla bildirilecektir.

 

 

Editör: Haber Merkezi