2019-2020 eğitim öğretim yılında bir KYK yurduna yerleşecek olan öğrencilerin en çok merak ettiği konular arasında 2019 KYK yurt ücretleri geliyor. Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl KYK yurt ücretlerine zam yapılmayacağı haberi gelmişti. Peki, 2019 KYK yurt ücretleri ne kadar? Yurt ücretleri ne zaman yatırılacak? İşte, 2019 KYK yurt ücretleri hakkında önemli detaylar…

2019 KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

81 il, 152 ilçe ve 2 yurtdışında olmak üzere 500'den fazla yurtta,hizmet veren Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ücretler aylık olarak ödeniyor. Alınan hizmet ve yurdun olanaklarına göre ise farklı ücret uygulaması yapılıyor. Özel nitelikli ve standart olarak iki farklı türde olan yurtlarda Temmuz ve Ağustos ayları için ödeme yapılmıyor.

TÜM İLLERDEKİ YURTLARIN İLETİŞİM BİLGİLERİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN

KİMLERDEN YURT ÜCRETİ VE/VEYA GÜVENCE BEDELİ ALINMAYACAK?

1-Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar.

2-Devlet koruması altında olan öğrenciler.

3-Anne ve babası vefat etmiş olanlar.

4-Şehit/Gazi çocukları.

5- 2330 sayılı Kanun kapsamında yazılı hallerde ölenlerin çocukları.

Bu öğrenciler okullarını normal öğrenim süresinde bitirmemişse 1 yıl daha aynı haklarla barınmaya devam ederler.

KYK YURT ÜCRETİ NE ZAMAN ÖDENİR?

KYK Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir. Yurt ücretleri en geç ayın son iş günü saat 16.00’ya kadar banka aracılığıyla ödenir.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin öğrenim bilgileri, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bilgi sistemi üzerinden alınacak. Hatalı öğrenim bilgisiyle yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor.

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinde düzeltme yaptırmaları gerekecek. Bilgilerinde yanlışlık olmayanlar ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

"e-Devlet" şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile PTT şubelerine giderek "e-Devlet" şifresi alması ya da diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor.

Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye "yurtkur.gsb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

Öte yandan, öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulmak için KYK Kurumsal İletişim Merkezi, başvuru süresince 7/24 öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, "4441961" numaralı Kurumsal İletişim Merkezi'nden veya Kurumun resmi Twitter hesabı "KYK_DESTEK" üzerinden de yardım talebinde bulunabilecek.

KYK YURTLARINDA KALAN ÖĞRENCİLERDEN YAZIN ÜCRET ALINMAYACAK

Bakanlar Kurulu, temmuz ve ağustos aylarında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında fiilen barınmayan öğrencilerden ücret alınmamasına karar verdi. KYK yurtlarında kalan öğrencilerden yazın ücret alınmamasına yönelik düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, KYK tarafından işletilen öğrenci yurtlarında temmuz ve ağustos aylarında fiilen barınmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak.  Söz konusu karar, Gençlik ve Spor Bakanlığının 14 Haziran tarihli yazısı üzerine alındı.

 

Editör: Haber Merkezi