2019 MEB BİLSEM sınav sonuçları en çok aranan konular arasına girdi. Bugünlerde binlerce öğrenci ve veli nefeslerini tutmuş 2019 MEB BİLSEM sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Bununla birlikte MEB BİLSEM sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? MEB BİLSEM sınav sonuçlarını nereden öğrenebilirim? MEB BİLSEM sınav sonuçları öğren tarzında araştırmalar yapılmaya devam ediliyor.Zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında akranlarından ileri düzeyde farklılık gösterdiği düşünülen öğrencilerin katıldığı 2019 MEB BİLSEM sınavına bu yıl çok yoğun bir katılım olmuş ve sınav sonuçlarının açıklanması MEB takviminde belirlenen tarihe yetişememişti. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde yaptığı duyuru ile 2019 MEB BİLSEM sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi ilan etmişti. Şimdi tüm gözler MEB'den gelecek yeni açıklamada. Peki, MEB BİLSEM sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte 2019 MEB BİLSEM sınav sonuçları ile ilgili detaylar...

BİLSEM nedir?

“Bilsem” olarak kısaltılan Bilim sanat merkezleri, okul öncesi (Anasınıfı), ilk, orta ve lise öğrenimi gören özel yeteneği mevcut olan öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek olacak şekilde 3 alanda) okulda aldıkları eğitimlerini aksatmayacak şekilde kendi öz yeteneklerinin farkına varmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst seviyede kullanmalarını sağlamak maksadıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır. Bilsem’lerde öğrencilerimiz destek eğitimleri, bireysel yeteneklerinin farkına varma, özel yeteneklerini geliştirme proje üretimi ve proje yönetimi alanlarında gerçekleşecek birçok eğitim-öğretim programına dahil edilirler. Özel yetenekli öğrencilerimizin kendi potansiyellerini keşfetmelerini, kendilerine ve topluma katkı sağlayabilmeleri için okullarda aldığı eğitimin ötesinde farklılaştırılmış bir eğitim programı uygulanmaktadır. Bilsem, tüm kent merkezlerinde bulunmakta olup toplamda 116 merkezde hizmet üretmeye ve öğrencileriyle özel olarak ilgilenmeye devam etmektedir.

2019 MEB BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2019 MEB BİLSEM sınav sonuçları, 2018-2019 Bilim ve Sanat Merkezlerine öğrenci seçme ve yerleştirme takvimine göre 19 Nisan Cuma günü açıklanacaktır. Sonuçlar www.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

2019 MEB BİLSEM sınav sonuçlarını hemen öğrenmek için buraya tıklayın

Bilim Sanat Merkezlerine Nasıl Öğrenci Seçilir?

Sınıf öğretmenlerince yetenek alanlarına göre BİLSEM’e aday gösterilen (Sınıf öğretmeni öğrencisini aday gösterirken 3 alanın hangisinde yetenekli görüyorsa o alanda aday gösterir) öğrencilerin seçimi 3 aşamada gerçekleşir:

a) Gözlem formlarının yetenek alanlarına göre doldurulması
b) Grup tarama uygulaması
c) Bireysel değerlendirme

NOT: Tabletlerle yapılacak olan grup tarama uygulamalarında (sınavlarında) üç yetenek alanına da aynı/ortak sorular yöneltilmektedir.

 İlk aşama olarak grup tarama uygulamasında (sınavlarında) üç yetenek alanına göre (genel zihinsel, resim ve müzik) belirtilen puan barajını geçen öğrenciler ikinci aşama olarak yetenek
alanlarına göre bireysel değerlendirmeye tabi tutulacaklardır.

İkinci aşama olan bireysel değerlendirme (genel zihinsel, resim ve müzik yetenek) alanlarında ayrı ayrı  yapılmaktadır. Yani öğrenci hangi alanda aday gösterilmiş ise o alanda bireysel olarak değerlendirilmektedir. Bireysel değerlendirme sonucunda Genel Müdürlükce belirlenen puan barajını geçen öğrencilerimiz BİLSEM’e yerleşmeye hak kazanmış olacaklardır.

Editör: Haber Merkezi