2019 öğretmen il içi yer değiştirme başvuruları başladı. Bulundukları il içinde yer değiştirmek isteyen öğretmenler, bir süredir bu başvuruların başlamasını bekliyordu. İl içi atama haberlerini yakından takip eden öğretmenlere müjdeli haber bugün MEB tarafından geldi.Bakanlık, 2019 öğretmen il içi yer değiştirme başvurularının başladığını duyurdu. Mazerete bağlı il içi yer değiştirme başvuruları 24 Mayıs tarihine kadar ilkatama.meb.gov.tr  adresinden yapılabilecek. Peki, 2019 öğretmen il içi yer değiştirme ile bilinmesi gerekenler neler? İşte, merakla beklenen Öğretmen il içi atama atama başvuru ekranı...

Öğretmen il içi atama atama başvuru ekranına ulaşmak için buraya tıklayın

2019 öğretmen il içi yer değiştirme ile bilinmesi gerekenler

2019 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme başvuruları ne zaman alınacak, sonuçları ne zaman açıklanacak ve öğretmenler ilişiğini ne zaman kesebilecekler?

2019 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirmeler başvuruların alınması 21-24 Mayıs 2019  tarihleri arasında alınırken, atamalar valiliklerce 29 Mayıs 2019 tarihine kadar gerçekleşecek. Ataması yapılanların ilişikleri 14 Haziran 2019 tarihinden itibaren kesilebilecek ve görevlerine başlayabilecekler

Öğretmenlerden, 2019 yılı il içi yer değiştirme talebinde bulunabilmeleri için kaç yıl çalışmak gerekir?

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 52. Maddesinin birinci fıkrasındaki “Öğretmenlerden yer değiştirme yapılacak yılın 30 Eylül tarihi itibarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar il içinde, bulundukları ilde üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar ise iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilir. Üç yıllık çalışma süresinin hesabında il içinde yer değiştirecekler bakımından kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda, iller arasında yer değiştirecekler bakımından ise bulunduğu ilde fiilen öğretmen veya ikinci görev kapsamında eğitim kurumu yöneticisi olarak geçirilen süreler dikkate alınır.” hükmü ile Öğretmenlerin 2019 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu’nun 1. Maddesindeki “Bakanlığımız eğitim kurumlarında kadrolu olarak görev yapan öğretmenlerden 30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.” İle 2. Maddesindeki “ Halen zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere 4, 5 ve 6’ncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden, bulundukları eğitim kurumlarında 30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, istemeleri hâlinde, il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir” hükümlerine  göre bulundukları eğitim kurumunda(okulda) en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

İl İçi Atamalarda kaç tercih hakkı var?

Öğretmenler, il içi yer değişikliği başvurularında en çok 40 (yirmi beş) eğitim kurumu tercih edebilecektir.

Atamalar yapılırken aynı okulu tercih eden öğretmenlerin puanlarının eşit olması durumunda kimin önceliği var? 

Atamalar hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılmaktadır ve tercihlere yerleştirmeler yapılırken hizmet puanlarının eşitliği hâlinde öncelik öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana yani öğretmenliğe daha erken göreve başlayan öğretmene öncelik verilecek, eşitliğin devamı hâlinde ise bilgisayar kurasına başvurulacaktır.

İl içi atama dönemi içinde başvuru dönemi bitmeden yer değiştirme başvurusunu kaydettikten sonra öğretmenler başvurusunu iptal ettirebilirler mi?

Tercihlerin alındığı başvuru süresi içinde olmak üzere yani  (21-24 Mayıs tarihleri arasında) görevli oldukları eğitim kurumuna ya da kadrolarının bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle elektronik ortamda kaydettikleri yer değiştirme başvurusunu iptal ettirilebilirler.Bir yanlışlık dolayısıyla iptal ettirip atama başvurularının alındığı 21 ve 24 mayıs tarihleri arasında yeniden düzelterek başvuruda bulunabilirler

İl içi atama sonuçlarına göre ataması yapılan öğretmenler atamasını iptal ettirebilirler mi ?

Ataması yapılan öğretmenlerin atamasını iptal ettirme hakları bulunmamaktadır daha sonra mazeret durumu oluşursa yerlerinden ayrılmamış kaydıyla atamalarını iptal ettirebilirler. Şöyle ki ; Kılavuzun 24. maddesindeki “İl içi isteğe bağlı yer değiştirme kapsamında görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Öğretmenlerin, başvuru yaparken bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Ancak bunlardan, yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra yürürlükteki yönetmelikte belirtilen mazeret durumlarından biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir. Ataması iptal edilenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kurumlarında alanlarında boş bulunan norm kadrolara valiliklerce atanacaktır.” hükmüne göre ataması yapılanların atamaları iptal edilmeyecek fakat daha sonra mazeret durumu oluşursa yerlerinden ayrılmamış kaydıyla atamalarını iptal ettirebilirler.

 

Editör: Haber Merkezi