Ağustos ayının ortalarına gelinmesiyle birlikte öğrenci ve veliler '2019 ve 2020 okullar ne zaman açılacak?' araştırması yapmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni eğitim-öğretim dönemine ait tarihler ile de ‘ara tatiller ne zaman?’ sorusu yanıt bulmuş oldu. Turkgun.com olarak, milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren soruların yanıtlarını haberimizde bir araya getirdik.

2019 ve 2020 OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2019 ve 2020 eğitim ve öğretim yılında okullar, 9 Eylül Pazartesi günü açılacak.

ARA TATİLLER NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni eğitim sisteminde 2 yeni ara tatile yer veriliyor. MEB’den yapılan açıklamaya göre, ilk ara tatil 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında; ikinci ara tatil ise, 6-10 Nisan 2020 arasında olacak.

1. DÖNEM NE ZAMAN BİTECEK?

9 Eylül 2019 Pazartesi tarihinde başlayan 1. Dönem 17 Ocak 2020 tarihinde son bulacak.

2. DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Verilen 15 günlük aranın ardından ikinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak.

2020 YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

11 hafta sürecek olan 2020 yaz tatili 19 Haziran 2020 tarihinde başlayacak.

İlk ve ortaokulda teneffüs süreleri 'Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te yapılan değişiklikle 10 dakikadan 15 dakikaya çıkarıldı.

ÖĞRETMENLERİN TATİL SÜRELERİ DEĞİŞTİ Mİ?

Yapılan bu düzenlemelerle birlikte, yoğun geçen dönem boyunca yorulan öğrencilerin dinlenmesi hedeflenirken, diğer yandan da öğrendiklerini pekiştirmeleri ve yeni konular çoğalmadan olası eksiklerini gidermeleri, telafi etmeleri için uygun zaman oluşturmak planlandı.

Öğretmenler için ise, eğitim yılı kapanışı ve açılışındaki seminer dönemlerinin birer haftasının yıl içerisinde alınmasından başka çalışma takviminde bir değişiklik bulunmuyor. Öğrencilerin tatil olduğu dönemlerde öğretmenler ve yöneticiler, kurumsal işleyişle ilgili tespitlerin yapılması, iyileştirme çalışmalarının tamamlanması için fırsat bulmuş olacaklar. Bu tatil dönemlerinde öğretmenler, zümre toplantıları, sosyal gelişim etkinlikleri, sosyal gelişim etkinlikleri ve veli toplantılarının yanı sıra okulların fiziki ortamlarındaki iyileştirme ve yenileme çalışmalarını yürütecekler.

Bununla birlikte, öğrencilerin toplumsal fayda çalışmaları kapsamında huzurevleri ziyaretleri, yardımlaşma faaliyetleri, aile ziyaretleri, okul kulüp çalışmaları gerçekleştirilecek ve bir ana tema başlığında; bilim, kültür, sanat ve spor alanında etkinlikler planlanacak.

Okul açılmadan önceki hafta hayata geçirilen Oryantasyon Eğitimi ise yine önceki yıllarda olduğu gibi; okul öncesi, ilkokul 1.sınıf, ortaokul 5. Sınıf ve ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerini kapsayacak.

Editör: Haber Merkezi