8 Eylül Pazar günü düzenlenen 2019 YDS/2 sınavı, 41 il ve 47 sınav merkezinde binlerce adayın katılımıyla gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde sınav soru ve cevap anahtarlarına erişim sağlanırken adaylar sınavlardan alacakları ortalama notları öğrenmiş oldu. Şimdi ise gözler ÖSYM tarafından açıklanacak 2019 YDS sonuçlarında. Son günlerde adaylar sık sık ‘2019 YDS sonuçları ne zaman açıklanacak?’ araştırmasını yaparken, gözler resmi kurumlardan gelecek açıklamalar çevrildi. Peki, 2019 YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçların açıklanacağı tarih belli oldu mu? Konunun detaylarını haberimizde bir araya getirdik…

2019 YDS SONUÇLARIN AÇIKLANACAĞI TARİH BELLİ OLDU MU?

Adayların heyecanla beklediği 2019 YDS/2 sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Buna göre 2019 YDS/2 sonuçları 1 Ekim’de adayların erişimine açılacak.

SINAV SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

YDS SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

CEVAP ANAHTARLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

DEĞERLENDİRME

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler, ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır. Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden, 90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi, 80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

 

Editör: Haber Merkezi