2019 YKS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? 2019 Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? soruları, 2019 üniveriste sınavına kısa zaman kala, en çok merak edilen konular arasına girdi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek YKS için,  sınav giriş yerlerinin açıklanması son virajı oluşturuyor. Sınav günü bir aksilik yaşamak istemeyen üniversite adayları, sınav yerlerini önceden öğrenip, ulaşım olanaklarını gözden geçirmek istiyor. Peki, 2019 YKS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? 2019 Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? İşte, 2019 YKS ile ilgili son dakika gelişmeleri...

2019 Üniversite sınavı ne zaman yapılacak?

Haziran ayı içinde gerçekleşecek olan 2019 üniversite sınavı; Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT), Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 oturum halinde yapılacak. Üniversite adayları, iki gün boyunca iyi bir üniversite için ter dökecek. Oturumları tarihleri ise, şu şekilde olacak: 

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): 15 Haziran 2019

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT): 16 Haziran 2019

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): 16 Haziran 2019

2019 YKS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

YKS giriş belgelerinin, önceki dönemler baz alındığında 10 ile 7 gün önce ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Bu açıklamayla birlikte öğrenciler sınava nerede gireceklerini öğrenecekler. Öğrenciler ayrıca giriş yer bilgilerinin yer aldığı belgeyi sınava girerken yanlarında bulundurmak zorundalar. Buna göre, YKS sınav giriş yerlerinin 3-7 Haziran 2019 tarihleri arasında açıklanacağı tahmin ediliyor.

YKS baraj puanı ne kadar?

Öğrenciler, Meslek yüksekokullarında bir bölüm tercih edebilmek için TYT'den en az 150 ve üzeri puan almak zorundalar.

TYT'den en az 150 puan almak şartıyla, bir lisans programını tercih edebilmek için programın puan türünde en az 180 puan almış olmak gerekiyor.

2019 YKS'de hangi derslerin testleri olacak?

TYT'de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. YDT'de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır.

Yabancı dil oturumunda her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

2019 YKS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? sorusu bu yıl üniversite sınavına girecek milyonlarca öğrenci tarafından merakla bekleniyor. İyi bir üniversiteye yerleşerek eğitim almak isteyen öğrenciler 2019 YKS için son hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Sınavın gerçekleşmesine kısa süre kala, 2019 YKS sınav giriş yerleri de heyecanla beklenen gelişmeler arasında. Peki, 2019 YKS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? 2019 Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? İşte, ayrıntılar...

Editör: Haber Merkezi