Alınabilecek tedbirler ile ilgili 3 kuruma rapor hazırlattıklarını söyleyen Aydın, gelecek raporları bakanlığa sunacaklarını, bakanlığın da raporu Bilim Kuruluna götüreceğini belirtti. Aydın, koronavirüsten olayı iptal edilip edilmeyeceği tartışılan Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapılabilmesi için adeta seferberlik ilan ettiklerini anlattı.

 KARARI BİLİM KURULU VERECEK

 İstanbul Üniversitesi’nin bir kaç gün içinde kendilerine bir rapor göndereceğini duyuran Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, bu raporu Bakanlığa ileteceklerini vurgulayarak, bakanlığın da Bilim Kuruluna sunacağını söyledi

 Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin geleceğine dair önemli açıklamalarda bulunan Aydın, 5 Haziran 2020 tarihinde İstanbul'da Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'le bir araya gelinerek konunun tüm ayrıntılarıyla masaya yatırıldığını aktardı.

 Toplantıda 3 Temmuz tarihine dek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının son durumuna bakarak tekrardan bir araya gelme kararı alındığını ifade eden Aydın, kendisinin daha sonra Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile arkasından ise Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığını anlattı.

 Kasapoğlu’nun bu konu ile ilgili kararı Bilim Kurulunun vermesinin daha doğru olacağını söylediğini belirten Aydın, Bilim Kuruluna ön çalışma yapacaklarının altını çizerek başvurma kararı aldıklarını söyledi.

 Bu kapsamda İstanbul Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Bursa Hayat Hastanesinden, Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile ilgili bir çalışma yapmalarını istediklerini ifade eden Aydın, İstanbul Üniversitesi hâricinde şu anda raporların hazır olduğunu ve bu üniversiteden de bir kaç gün içinde raporun geleceği bilgisini paylaşarak, bu raporu bakanlığa ileteceklerini, bakanlığın da raporu Bilim Kuruluna sunacağını yineledi.

 658 yıllık bir geçmişe sahip olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni yapmak için adeta seferberlik ilan ettiklerine dikkati çeken Aydın, "Elbette Bilim Kurulunun alacağı karar bizim için çok önemli. Bilim Kuruluna Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni eylül ayında yapmak için başvuracağız ama onlar bu tarihi ötelerse de çok önemli değil. Ekim ayı da olsa kasım ayı da olsa tek amacımız Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni yapmak." Açıklamasında bulundu.

 Yağlı güreşte Kırkpınar, Kumluca, Kurtdereli ve Elmalı yağlı güreşlerinin önemine değinen Aydın, "Bu 4 yağlı güreş organizasyonu çok önemli. Güreşçilerin bu yıl mağdur olmaması için mutlaka bu güreşlerin yapılmasını istiyoruz. Ama benim şahsi fikrim Kırkpınar'dan önce Kumluca ve Kurtdereli yağlı güreşlerinin yapılması. Tabii bu konuda da Bilim Kurulunun vereceği karara göre hareket edeceğiz." şeklinde görüş belirtti.

 TARİH BELLİ OLDU MU?

 659. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ne zaman başlayacağına dair net bir bilgi yok. Bu konu ile ilgili detaylar geldikçe, TÜRKGÜN sayfamızdan paylaşacağız.

Editör: Haber Merkezi