Eğitim ve Öğretim hayatında yeni bir döneme geçiş yapılmasıyla birlikte, 2020 AÖF sınav tarihlerine gerekli kurumlar tarafından açıklık getirildi. AÖF,  koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitimlere uzaktan devam ederken sınavların online yapılacağını belirtti. Sınavın ne zaman ve nasıl olacağı arama motorlarından araştırılıyor. Peki, 2020 AÖF online sınavı nasıl olacak?

AÖF SINAVLARI ONLİNE OLACAK

Yeni tip Korona virüs salgının temkinleri düşünülerek, Yükseköğretim Kurulu bahar döneminde eğitim ve öğretim sürecin imkanlar doğrultusunda olduğunca ve aksaklığa uğramadan sağlıklı bir şekilde gitmesi için eğitim - öğretime, uzaktan eğitim sistemiyle devam edilmesi yönünde kararlar verildi.

Anadolu Üniversitesi bu karar doğrultusunda, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nin 2019-2020 Öğretim Yılı Bahar Dönemi ara sınavlarını online ortamda gerçekleştireceği söylendi.

ONLİNE SINAV NASIL OLACAK?

İlk adım, sınava girecek olan kişi AÖF öğrencisinin www.anadolu.edu.tr adresindeki linki ile sınav sayfasına giriş yapması gerekmekte, sonrasında @anadolu.edu.tr uzantılı e-posta adresi ya da T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapıp kayıt olması gerekmektedir.

İşlem başarılı bir şekilde tamamladıktan hemen sonra sisteme sorumlu oldukları dersleri ekranda görebilecekler.

Daha önceki sınavlarda olduğu gibi her ders için 20 soru sorulacak ve her dersteki 20 soruyu cevaplamaları için 30 dakikalık bir süreç verilecektir.

Bununla beraber öğrencilerin sınav öncesinde sınav ekranı sisteminden sınav süresince format kurallarını dikkatle okuyarak onaylaması gerekecektir.

Sınava başlayan öğrenciler, ekranda sadece bir adet soru ile karşılaşacaklar ve öğrenci ancak soruyu cevaplarsa veya boş bırakırsa bir sonraki soruya atlayabilecekler.

Sınavdaki öğrenci sorular arasında ileri veya geri gidebilme imkanına sahip olmayacak. Boş bırakılan soru bir daha dönüş yapılamayacak. Öğrenciler boş bırakın soruları düşünmeli veya sayfayı değiştirmeden önce soruyu cevapladığından emin olmalı.

AÖF SINAV TAKVİMİ

Bahar Dönemi Ara Sınavı: 18 -19 Nisan 2020

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 13 -14 Haziran 2020

Yaz Okulu Sınavı: 23 Ağustos 2020

 

 

Editör: Haber Merkezi