Koronavirüs nedeniyle okulların tatil edilmesinin ardından MEB önce 2020 LGS sınav tarihini ve konuları sonra da sınav kitapçığını vatandaşlarla paylaştı. Öğrenciler, sınavda, 2019-2020 eğitim yılının sadece ilk dönemindeki konulardan sorumlu olacaklar…

MEB, Liseye geçiş için yapılacak merkezi sınavın sadece birinci dönem müfredatı ve kazanımlarını kapsayacağını açıkladı. Bu çerçevede de ilk soru kitapçığı öğrencilerin erişimine açıldı.

Mart ayı örnek sorularında sayısal bölüm 10 adet matematik ve 10 adet fen bilimleri sorusundan oluşuyor.

2020 MART SAYISAL BÖLÜM LGS ÖRNEK SORULARI İÇİN TIKLAYIN…

LGS sözel bölümde ise 10 Türkçe, 5 T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, 5 din kültürü ve ahlak bilgisi ve 5 İngilizce olmak üzere toplamda 25 soru bulunuyor.

2020 MART SÖZEL BÖLÜM LGS ÖRNEK SORULARI İÇİN TIKLAYIN…

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek olan LGS 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

LGS kapsamında 7 Haziran'da gerçekleştirilecek merkezi sınava yönelik örnek soru kitapçığına Milli Eğitim Bakanlığının  "http://odsgm.meb.gov.tr" adresli sitesinden erişmek mümkün. Bununla birlikte, yayımlanan kitapçıkta soruların tamamına değil sadece yarısı ulaşılabilecek.

2020 LGS HAKKINDA

LGS kapsamında yapılacak sınavda, 8. sınıf öğretim ders programlarına uygun sorular sorulacak. Sınav tarihinde iki oturum halinde gerçekleşecek sınav çoktan seçmeli test şeklinde olacak ve 90 soru bulunacak.

İlk oturumda gerçekleşecek sınavda öğrencilere sözel bölümden 50 soru sorulacak ve bunun için 75 dakika verilecek. İkinci oturum ise sayısal alandaki sorulardan oluşacak. 40 sorunun sorulduğu oturumun süresi ise 80 dakika olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Mart ayında yayınladığı ilk örnek soru kitapçığının ardından her ay yeni soru kitapçıkları yayınlamaya devam edecek.


 

Editör: Haber Merkezi