Binlerce asker ve asker yakını için büyük önem taşıyan uzman erbaş tayin sonuçları için nefesler tutuldu, askerler ve asker aileleri kurumun resmi sitesinden gelecek açıklamayı bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Jandarma Genel Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı tayin sonuçlarını açıklamıştı. Şimdi gözler, 2020 uzman erbaş tayin sonuçlarında…

2020 UZMAN ERBAŞ TAYİN SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2020 ASKER TAYİNLERİ AÇIKLANDI MI?

Jandarma Genel Komutanlığı 03 Haziran 2020 tarihinde,  Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise 05 Haziran 2020 tarihinde personelinin tayinlerinin açıklamıştı.  Kara Kuvvetleri Komutanlığı da tayin sonuçlarını açıkladı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan askeri personelin uzun süredir beklediği tayin sonuçları, 09 Haziran 2020 tarihi itibariyle açıklandı. Tayin sonuçlarına ulaşmak isteyen KKK personeli, sonuçları Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın kurum içi sistemi üzerinden personel giriş sayfasına tıklayarak öğrenebilecek. 

2020 UZMAN ERBAŞ TAYİN SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

 

JANDARMA UZMAN ERBAŞ 2020 ALIMI ŞARTLARI

2020 yılı Jandarma Uzman Erbaş alımı için adaylar belirli şartlar dahilinde değerlendirmeye tabi tutuluyor. Alım şartları ise şu şekilde belirlendi;

Nüfus kaydına göre 4 Nisan 2019 tarihinden itibaren 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını tamamlamamış olmak  [4 Nisan 1999 (dâhil) - 01 Ocak 1992 (dâhil) tarihlerinde doğanlar] yani bu yaş aralığında olanlar koşulları taşıyor.

T. C. vatandaşı ve erkek olmanın yanında; en az lise ya da dengi okuldan mezun olmak .(yurt dışında eğitim görenler denklik belgesini sisteme yükleyecektir)

Askerlik hizmetini yaparken "Askerliğe elverişli değildir" raporu alarak terhis edilmeyenler.

Askerlik hizmetini yapmış olma koşulu da aranmıyor. Fakat, askerlik hizmetini yapmaktayken müracaatta bulunanlar adında Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi’nden 80 puan ve üzeri not alınması gerekiyor.

"Sözleşmeli erbaş ve er olarak hali hazırda görev yapan adayların, başvurunun son günü olan 4 Nisan 2019 tarihi ile 3 senesini doldurmuş ve izleyen dönem için sözleşme imzalamış olması gerekiyor. Adaylar gelirken ilk sözleşme tarihi, yeni sözleşme tarihi ve sözleşme bitim tarihini gösteren belgeyi yanında getireceklerdir."

Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk gününden itibaren, terhisinin üzerinden 5 seneden fazla süre geçmemiş olması. Yayınlanan koşullarda ayrıca şu ifade bulunuyor;

Seçme sınavlarını başarı ile geçmek ile birlikte adayların sevk edildikleri hastanelerden "Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur " kayıtlı sağlık raporu almış olmaları da gerekiyor.

3 yılını doldurmadan tek taraflı sözleşmesi feshedilmiş ya da ayrılmış olanların müracaatları ise kabul edilmeyecektir. (Söz.Erb.ve Er Kanunu 28/1A değişiklik)

Askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde, Jandarma Güvenlik Komutanlığı'nda ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak adayların başvuru durumunu etkiliyor.

En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak koşuluyla, kilosu boyuyla orantılı olmak da oldukça önemli.

Aynı zamanda taksirli suçlar hariç olmak üzere diğer suçlardan adli veya askeri mahkemeler tarafından 30 günden daha fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir ceza ile mahkum olmamak lazımken; taksirli suçlar nedeniyle 6 ay veya daha fazla süre ile hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahkum olmamak da koşul olarak sunuluyor.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının da olumlu olması aranıyor. (Güvenlik soruşturması için adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adres bilgileri kullanılacaktır. Bu nedenle adayların halen ikamet ettiği güncel adres bilgileri, il/ilçe nüfus müdürlüklerince kullanılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olması gerekir.),

Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmanın yanı sıra bir de dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrünün olmaması durumunda adaylar tüm şartları sağlamış oluyorlar.

 

Editör: Haber Merkezi