2020 YKS sonuçları önceden belirlenen tarihten bir gün önce açıklandı. ÖSYM’nin resmi sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, tercihler 27 Temmuz Pazartesi saat 07.30 itibariyle erişime açıldı. Adayları şimdi üniversite yolunda son bir dönemeç olan tercih işlemi bekliyor. http://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak olan tercih işlemleri için kılavuzun yayımlanması heyecanla beklenirken diğer yandan YÖK Atlas YKS tercih robotunun nasıl kullanılacağı da merak konusu oldu. Haberimizde, YÖK Atlas YKS tercih robotu ekranı ve 2020 YKS tercihlerine dair ayrıntıları bir araya getirdik…

2020 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, 2020 YKS tercihleri 6 Ağustos ile 14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM BAŞKANI AYGÜN'ÜN 'YKS' AÇIKLAMASI

Aygün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu bugün yayımlayacağız. 2020-YKS tercihleri 6 Ağustos tarihinde başlayacaktır.

Adaylarımız tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr'den yapacaklardır. Adaylarımıza hayırlı olmasını dilerim."

YÖK ATLAS NEDİR? 

YKS'ye hazırlık aşamasından başlayarak, adayların üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha bilinçli karar verebilmesini desteklemek amacıyla geliştirilen ve adaylara adeta rehber öğretmenlik yapan sistem YÖK Atlas ile yurt içi ve dışındaki lisans ve önlisans programı incelenebiliyor.

YÖK ATLAS NASIL KULLANILIR?

YÖK tarafından yayımlanan Atlas tercih robotu, öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşımda kolaylık sağlıyor. Üniversite tercihi yapacak olan adaylar, YÖK Atlas sayfasına girerek önlerine çıkan “Puan Türü Seçin” alanını doldurmalarının ardından son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, üniversite türüne, şehre, öğretim türüne, burs oranlarına göre arama yapabilir. 

YÖK ATLAS YKS TERCİH ROBOTU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

 

 

Editör: Haber Merkezi