ALES için geç başvurusu nasıl yapılır? Akademik kariyer hedefleyenlerin giriş yaptığı ALES için geç başvuru işlemleri bugün gerçekleştiriliyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanacak olan 2021 ALES/1 için geri sayım sürerken, başvuru tarihleri arasında başvurusunu yapamayan adaylar geç başvuruları bekliyordu.

ALES GEÇ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ALES BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

2021 ALES/1 sınavına girmek isteyip başvuru yapamayan adaylar için başvuru süresi 1 Nisan saat 23.59’a kadar uzatıldı. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilirler. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi sınav kılavuzunda yer alıyor.

2021 ALES GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Elektronik ortamda yapılacak olan ALES geç başvuruları 1 Nisan 2021 tarihinde gün bitimine kadar yapmak mümkün. Başvuru yapmak isteyenler ÖSYM AİS üzerinden giriş yaparak başvuru işlemini gerçekleştirebilecek.

ALES geç başvuru ücreti, başvuru gününde ödeniyor. 145 TL olan başvuru ücreti geç başvuru gününde yüzde 50 artırımlı olarak ödenir.

ALES NE ZAMAN YAPILACAK?

2021 ALES/1 sınav tarihi ÖSYM takvimine göre 2 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak.

Editör: Haber Merkezi