Ortaya çıkışı ile ilgili birçok rivayet bulunsa da Anneler Günü yılın en önemli günleri arasında yer alıyor. Tarihçesine bakıldığında 1914 yılının ikinci pazarı Anneler Günü olarak ilan edilmiştir. Pandemi nedeniyle annelerinden ayrı kalanlar, onların gönlünü hoş tutmak isteyen çocukları ise bugünün ayrıntılarını araştırıyor.

ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Anneler Günün’nün nasıl ortaya çıktığı ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

Bu kutlama ilk kez, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır.

2021 ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

Dünyada farklı günlerde kutlanan Anneler Günü; ABD, Avusturya, Almanya, Japonya, Venezuela, Danimarka gibi pek çok ülkeyle birlikte Türkiye'de de Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanıyor. Bu sene Anneler Günü 9 Mayıs 2021 Pazar günü kutlanacak.

ANNELER GÜNÜ HEDİYE ÖNERİLERİ

1) Buket Çicek

2) Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek meyveler)

3) Küçük Ev Aletleri

4) Züccaciye, Mutfak Eşyaları

5) Giyim Eşyası

6) Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)

7) Fotoğraf Çerçevesi

8) Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)

9) Duvar Saati

 

Editör: Haber Merkezi