DGS giriş belgesini alan adaylar, 11 Temmuz Pazar günü düzenlenecek olan sınava katılım sağlayacak. Saat 10:15'te başlayacak olan sınav 150 dakika sürecek. Sonuçlar ise 13 Ağustos'ta açıklanacak. DGS giriş belgesi açıklandı mı? DGS sınav giriş belgesi 2021 sorgulama nasıl yapılır? Haberimizin içerisinden konu hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

DGS GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI

DGS GİRİŞ BELGESİ AÇIKLANDI MI?

11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanacak olan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

dgs giriş belgesi alma

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 01 Temmuz 2021 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR? 

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

 DGS SINAVINDA NELER SORULACAK?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır.

Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

ÖSYM'nin 2021 sınav takviminde yer alan bilgiye göre DGS sonuçları 13 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak.

Editör: Haber Merkezi