Bayram emekli ikramiyesine zam mı geldi? sorusu heyecan yarattı. Ramazan ayı bu sene 13 Nisan tarihinde başlayacak. Geçtiğimiz sene koronavirüs tedbirleri kapsamında Bayram ikramiyeleri ödemeleri erkene alınmıştı. Bu sene de Bayram ikramiyelerinde böyle bir uygulama olup olmayacağına "Ramazan bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?" sorularıyla yanıt arıyor. Bayram emekli ikramiye ödeme tarihleri için ve zam talebi ile ilgili herhangi bir detay bulunmuyor. 

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

2021 Emekli bayram ikramiyesinin ilki her sene olduğu gibi Ramazan ayında emeklilere yatırılacak. Bu kapsamda konuyla alakalı olarak gelişmeler yakından takip ediliyor. Ramazan Bayramı'nın birinci günü bu yıl 13 Mayıs 2021 tarihine denk geliyor. Bayramlarda bu ödemelerin birkaç gün önceden yapıldığı biliniyor.

Her ramazan ayında olduğu gibi bu bayramda da emeklilere ikramiye verilecek. Bu ikramiye her yıl bayramdan önce ödenirken bu sene ödemelerin yapılacağı tarihle ilgili herhangi bir açıklama bulunmuyor.

HANGİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYELERİNDEN YARARLANABİLECEK?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olan kişiler;

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

Şehit yakınları ve gaziler

Ölüm aylığı alanlar

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

Geçici köy korucuları

Şeref aylığı alanlar

Şampiyon sporcular,

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

Bayram ikramiyelerine zam mı gelecek?

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetileri Derneği bayram ikramiyeleri ile ilgili Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdi.

TÜM EMEK DER Genel Başkanı Satılmış Çalışkan'ın imzasını taşıyan mektupta bayrak ikramiyelerinin artırılması ve asgari ücret artışına endekslenmesi istendi.

Editör: Haber Merkezi