2022 yılına girilmesiyle beraber araç muayene ücretleri belli oldu. Yeni yılda araçlarını muayene götürecekler ücretleri internetten sorgulatıyor. 2022 TÜVTÜRK araç muayene ücretleri ne kadar oldu? Araç ve motor otobüs muayene ücretleri ne kadar? Tüm taşıtlar için 2022 muayene ücretleri haberimizde yerini aldı. 

2022 ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR?

2022 yılında muayene ücretleri otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklarda 507,40 TL olarak belirlendi. 2022 yılında motosiklet muayene ücretleri ise 258,42 TL oldu. KDV dahil muayene ücretleri; otobüs, kamyon, çekici ve tankerlerde ise 685,58 TL oldu. 

ARAÇ MUAYENE ÜCRETİ 2021

Araç muayene ücreti 5 Ocak 2021 tarihinde TÜVTÜRK tarafından açıklanmıştı. Buna göre 2021 yılında araç muayene ücretleri şu şekildeydi:

Otomobil, kamyonet, minibüs, römork ya da yarı römork araçlar için 372,88 TL
Kamyon, otobüs, tanker ve çekiciler için 462,56 TL
Traktör ve motosikletler için 189,98 TL

Araç muayene ücretleri

2022 ARAÇ MUAYENE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

TÜVTÜRK’ün internet adresinde yer alan Ücretsiz Randevu bölümüne tıklayın.
Karşınıza gelen ekrana Plaka No, Ruhsat Seri No ve randevu alınacak şehir bilgisini girin ve istasyonların yoğunluğuna göre randevunuzu alın.
Ardından TÜVTÜRK’ten almak istediğiniz hizmet türünü seçin.
Karşınıza randevu için tarih ve istasyon seçim ekranları gelecektir. İstasyonların yoğunluğuna göre istediğiniz tarih ve istasyonu seçin
Ardından tarih ve istasyona uygun olarak randevu saatinizi seçmeniz istenecek.
Son adımda ise randevunuzu onaylın
Web sitesinin yanı sıra haftanın 6 günü, 08.00-20.00 saatleri arasında hizmet veren araç muayene randevu telefonu, 0 850 222 8888 arayıcılığıyla çağrı merkezinden randevu alabilirsiniz.

ARAÇ MUAYENESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR 2022 

- Aracın ruhsatı muayene öncesinde hazırlanması gerekir. Satış ve devirlerde Tescil belgesi noter tarafından alındığı için yenisi düzenlenene kadar Araç tesciline İlişkin Geçici Belge muayene sırasında mutlaka olmalıdır.

- Muayene tarihinden önce trafik sigorta tarihi mutlaka kontrol edilmelidir. Trafik sigortası tüm araçlar için zorunlu bir belge olmaktadır.

- Eğer muayeneye getirilen araç size ait değil ise mutlaka TC kimlik numarasını gösteren nüfuz cüzdanı ehliyet ve pasaportunuzu yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

- LPG/CNG araçları için yakıt sistemi montaj belgesi ile gelinmesi gerekmektedir. Bu araçlar için muayeneye gelirken LPG/CNG Tankının üzerinde yer alan etiketteki bilgilerin okunacak şekilde gelinmesi gerekir.

Açıklanan bu belgelerin araç muayenesinden önce mutlaka hazırlanması gerekli bilgilerin kontrol edilmesi ve daha sonra randevu tarihinin belirlenmesi gerekmektedir. Araçların sınıflarına göre belirlenen zaman aralıklarında mutlaka muayene işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekir.

Editör: Haber Merkezi