Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Meclis Grubu Sözcüsü İhsan Bilgili konuya ilişkin açıklama yaptı. 

MHP'li İhsan Bilgili'nin açıklaması şu şekilde;

TÜRK DÜNYASININ AŞIĞI ÜLKÜCÜ OLARAK KIVANÇLIYIZ, HAYIRLI OLSUN.

"MHP Grubu olarak bir önerimizin daha gerçekleşmesinden mutluyuz, gururluyuz, kıvançlıyız. Hayırlı olsun. 

Bilindiği üzere 16 Eylül 2021 Perşembe günü Özbekistan Hive'de yapılan Kültür Bakanları ve TÜRKSOY toplantısında 2022 Yılı için Bursa Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak ilan edilmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Meclis Grubu olarak Bursa'nın Türk Dünyası Kültür Başkenti adaylığına başvurmasıyla ilgili 2019 yılında verdiğimiz önergenin kabul edilmesi ve emanet ettiğimiz önerimizin sahip çıkılarak yerine getirilmesinden -kırk yılı aşan bir manevi bağ ile bağlı olduğumuz Türk Dünyasının aşığı bir ülkücü olarak- mutluyuz, gururluyuz, kıvançlıyız.

SAYIN ALİNUR AKTAŞ BAŞKAN VE EKİBİNE TEBRİK...

Önerimizin Büyükşehir Meclisinde 17 Aralık 2020 tarihinde kabulünden sonrada arayarak teşekkür ettiğim Büyükşehir Belediye Başkanımız sn Alinur Aktaş’a ve Kültür ve Turizm Bakanımız sn Mehmet Nuri Ersoy'a gayretli çalışmaları için teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Milli konularda şahıslarımızın emeklerinin önemi yoktur. Önemli olan sonuç almaktır. Sonuç alınmıştır.

Bütün Bursa Türk Dünyasıyla tanışma, hoş karşılama ve kenetlenme zenginliğini fazlasıyla gösterecektir. İnşaallah seneye çok güzel faaliyetler yapılacaktır ve bütün Türk Dünyası Bursa'ya gelecektir. Bursa'nın tanıtımı sağlanmış olacaktır. Alinur Aktaş Başkanı ve ekibini tekraren tebrik ediyor, başarılar diliyorum."

Editör: Haber Merkezi