FED'n faiz kararını açıklamasının ardından piyasalar, bugün açıklancak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sıonrası belli olacak faiz kararını bekliyor. MB vereceği faiz kararı piyasaların önümüzdeki günlerdeki gidişatını belirleyecek. Ekonomik verileri takip eden vatandaşlar ise, 23 Eylül güncel döviz fiyatlarında son durumu merak ediyor. Peki, dolar, euro ve sterlin ne kadar oldu? 

Haftaya büyük bir yükselişle başlayan dolar ve euro kuru, PPK toplantısı öncesinde merak ediliyor.

Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrası saat 14.00'da Merkez Bankası açıklama yapacak ve Eylül ayı  faiz kararını açıklayacak.

DOLAR BUGÜN NE KADAR OLDU?

Güne 8,64 ile başlayan Amerikan Doları, bugün itibarıyla %0,24 artışla 8,6686 liradan işlem görüyor. Dün Amerikan Doları, günü 8,64 seviyesinde kapattı.

EURO BUGÜN NE KADAR OLDU?

Güne 10,13 ile başlayan Euro, bugün itibarıyla %0,62 artışla 10,1716 liradan işlem görüyor. Dün Euro, günü 10,1252 seviyesinde kapattı.

STERLİN BUGÜN NE KADAR OLDU?

Güne 11,79 ile başlayan İngiliz Sterlini, bugün itibarıyla %0,60 artışla 11,8534 liradan işlem görüyor. Dün İngiliz Sterlini, günü 11,79 seviyesinde kapattı.

MERKEZ BANKASI'NDAKİ KRİTİK TOPLANTI BUGÜN!

Piyasaların günlerdir beklediği, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun eylül ayı toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizinde değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Ekonomistler beklentilerini açıkladı. Faizin yüzde 19'da sabit kalacağı görüşü ağırlık basıyor.

FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI

ABD Merkez Bankası Fed, faizi yüzde 0 ile 0.25 arasında sabit bıraktı. Fed merakla beklenen varlık alımlarının azaltımına ilişkin olarak ise herhangi bir hamlede bulunmadı ve 120 milyar dolar olarak devam etmesini kararlaştırdı. Ancak yapılan açıklamada varlık alımlarında azaltımının yakın zamanda gerekli olabileceğine değinildi.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin bu yıl için faiz tahminlerini değiştirmezken, önümüzdeki iki yıl için yükselttiler.

Fed'in açıkladığı "Ekonomik Projeksiyon Raporu"na göre, bu yıl için ortalama faiz tahminleri yüzde 0,1 olarak kaldı. Yetkililer gelecek yıl tahminlerini ise yüzde 0,1'den yüzde 0,3'e, 2023 yılı için yüzde 0,6'dan yüzde 1,0'a çıkardı.

Editör: Haber Merkezi