23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Perşembe gününe denk gelmesi, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağının uzatılarak 4 gün olacağı şeklinde iddialara neden oldu. Peki, 23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı olacak mı? Sokağa çıkma yasağı 4 gün mü olacak? Detaylar haberimizde…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 20 Nisan Pazartesi günü bir kabine toplantısı gerçekleşecek. Dijital ortamda gerçekleşecek olan kabine toplantısında koronavirüse karşı alınan önlemler ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’na dair üç alternatif çözüm planı ele alınacak. Toplantı sonunda alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşunda konuşmasında kamuoyuna aktarılacak.

23 NİSAN’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 4 GÜN MÜ OLACAK?

Huber Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşene dijital kabine toplantısının ilk konusu 23-24-25-26 Nisan’ı kapsayan dört günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi olacak.

Fakat günler öncesinde üzerinde konuşulan bu formül, Ramazan ayının hemen öncesine denk gelmesinden dolayı, özellikle gıda satışı yapılan yerler ve marketlerde yoğunluğa sebep olabileceği gerekçesiyle çok uygun görülmüyor.

23 Nisan ve Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili gündeme gelen kinci formül ise, 24 Nisan ve 24 Nisan tarihlerinde diğer iş yerleri kapalı iken sadece marketlerin açık olması, böylece yoğunluk yaşanmasının önüne geçilmiş olması planı. Böylece, 23 Nisan ile ilgili herhangi bir uygulama olmayıp, son iki haftadır 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde uygulanan sokağa çıkma yasağının aynı şekilde sadece hafta sonunu kapsayacak şekilde uygulamaya alınması.

Dijital kabine toplantısında konuşulacak üçüncü formül ise, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tatil edilmesi, 24 Nisan Cuma günü iş yerlerinin normal faaliyetlerine devam etmesi ve hafta sonu geldiğinde yine önceki haftalar gibi sokağa çıkma yasağının 31 ilde ilan edilmesi yönünde olacak.

Kabinede yapılacak tartışmalar, Bilim Kurulu ve diğer uzman kişi ve kurumlardan alınacak önlemler doğrultusunda 23 Nisan ve hafta sonunda uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı ile ilgili nihai kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

 

 

Editör: Haber Merkezi