Bankaların açık olup olmadığı merak edilen konulardan biri oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıda bulunduğu kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kötü hava koşulları nedeniyle göreve ara verecek olan personelleri açıkladı. Vali Yerlikaya açıklamasında güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personellerin 25 Ocak'ta tam gün idari izinli sayılacaklarını bildirdi. Peki, bankalar bugün açık mı?

BANKALAR BUGÜN AÇIK MI?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Kötü hava koşulları nedeniyle; kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacaklardır." ifadelerini kullandı.

Bankalar

Özel bankalar devlete bağlı olmadığı için kamu kuruluşu sayılmıyor. Dolayısı ile özel bankaların bugün açık olması bekleniyor. Devlet bankalarının da bugün çalışması bekleniyor.

25 OCAK BANKA ÇALIŞMA SAATLERİ

Bankalar genellikle saat 09.00-17.00 arasında hizmet veriyor. Bankaların öğle arası bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. Ancak genel olarak bütün bankalar 12:30 ile 13:30 saatleri arasında 1 saatlik öğle arası vermektedir.

 

Editör: Haber Merkezi