Emniyet Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 26. dönem POMEM mülakatları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Peki, sonuçlar ne zaman açıklanacak? 2020 POMEM sonuçları sorgulaması nasıl ve nereden yapılır? Ayrıntılar haberimizde…

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLADI

Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 26. Dönemde lisans mezunu 560 kadın, 5 bin 40 erkek öğrenci, önlisans mezunu 140 kadın, bin 240 erkek öğrenci olmak kaydıyla toplamda 7 bin öğrenci alınacak.

Yaklaşık 200 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşen önbaşvuru, sözlü, yazılı ve fiziki yeterlilik testlerinin ardından gözler mülakat sonuçlarına çevrildi. Konuya dair en yeni açıklama ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi.

26. POMEM DÖNEM MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) mülakat sonuçlarının 10-15 gün içerisinde açıklanacağını söyledi.

26. Dönem POMEM 7 bin kadın ve erkek polis alımı mülakat sonuçlarına dair AA muhabirine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sınav sonuçlarının açıklanmasının çok uzun sürdüğü için adayların kendini bağışlamasını istediğini söyledi. Bununla birlikte, yaklaşık 200 bin öğrenci adayının sözlü, yazılı ve fiziksel yeterlilik sınavlarının değerlendirme işleminin kolay olmadığının altını çizdi.

Bakan Soylu, mülakat sınavlarının Elazığ ve Van depremlerinden önce bitmiş olduğunu düşündüğünü iletirken, mülakatların düşündüğü tarihte bitmiş olması durumunda, şu günlerde sınav sonuçlarının açıklanması için hazırlık yapıldığını söyledi.

Ancak,  26. Dönem POMEM mülakat sonuçları ile ilgili kesin bir tarih açıklanmadı. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bir gelişme olduğunda haberimizde yer alacaktır.

2020 POMEM SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

2020 POMEM SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

2020 POMEM sonuçlarını sorgulamaları Polis Akademisi Başkanlığının www.pa.edu.tr ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün www.egm.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve e-devlet şifreleri ile sisteme giriş yapabilecek, sınav sonuçları online olarak öğrenilirken, basılı halde adayların adresine gönderilmeyecek.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi