8 bin polis alımı için gerçekleştirilen 27. Dönem POMEM mülakat sınavının sonuçları haftalar sonra resmen açıklandı. Polis Akademisi Başkanlığı binlerce adayın merakla beklediği açıklamayı 2 Kasım sabahında yaptı. 27. Dönem POMEM mülakat sonuçlarına göre yedeklere kalan adaylar "POMEM yedek alımı ne zaman?" araştırması da yapmaya başladılar. İşte 27. dönem POMEM sonuç ekranı ve yedek alım detayı...

POMEM SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

27. DÖNEM POMEM SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Haftalardır merakla beklenen POMEM sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu (960) kadın, (5.440) erkek, önlisans mezunu (1.360) erkek, (240) kadın aday olmak üzere toplam 8 bin aday alıyor. Sınav sonuçları adaylara Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet adresi www.pa.edu.tr'den ilan edildi.

pomem

POMEM SIRALAMAYA GİREMEDİ NE DEMEK?

POMEM sonuçlarına göre eğer aday yüz üzerinden 70 puanı geçmiş ise adaylar arasında alım yapılacak aday için yüksekten başlayarak Sporun %25, KPSS %25 ve Mülakatın %50 etkisi alınıp sıralama oluşturuluyor. Puanlama sonucunda adayın puanı alım sayısına yetecek kadar değilse adayda "SIRLAMAYA GİREMEDİNİZ" yazısı geliyor.

POMEM SONUÇ DUYURUSU

27. Dönem POMEM Giriş Sınavı sonuçları açıklanmıştır. Adaylara sonuçlar, posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup, resmi internet sitemiz üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir.

Yedek planlamalara ilişkin sonuçlar da resmi internet sitemizde açıklanacak, yedek olarak planlanan adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Bu nedenle sınav sonucunda yedek olarak belirlenen adayların yapılacak yedek planlamalar ile ilgili olarak resmi internet sitemizi takip etmeleri gerekmektedir.

2021 POMEM YEDEK ALIMI NE ZAMAN, NASIL OLACAK?

POMEM yedek alımı için tarihler henüz belli olmadı. Polis Akademisi tarafından resmi bir açıklama geldiği zaman haberimizde yer vereceğiz. Yedek planlamalara ilişkin sonuçlar Polis Akademisi sitesinde açıklanacak, yedek olarak planlanan adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Bu nedenle sınav sonucunda yedek olarak belirlenen adayların yapılacak yedek planlamalar ile ilgili olarak resmi internet sitesini takip etmeleri gerekmektedir.

POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25'i ve mülakat sınavı puanının %50'sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS'den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir. Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilir.

Editör: Haber Merkezi