Türk tarihinde en önemli günlerden biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 28 Ekim Pazartesi öğleden sonranın resmi tatil olması nedeniyle pek çok vatandaş, bu tarihlerde vergi dairesi, noter ve PTT’nin çalışıp çalışmadığını merak ediyor. Özellikle geçtiğimiz aylarda uygulanmaya başlayan nöbetçi noterlerin 28 Ekim Pazartesi ve 29 Ekim Salı açık olup olmadığı en çok araştırılan konular arasında geliyor. Peki, 28 Ekim resmi tatil mi? Vergi daireleri, PTT ve noterler açık olacak mı? İşte ayrıntılar…

28 EKİM RESMİ TATİL Mİ?

1923 yılında Cumhuriyet'in ilan edildiği 29 Ekim günü, her yıl büyük bir coşkuyla Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanıyor. Buna bağlı olarak bayram kutlamaları dolayısıyla 29 Ekim günü resmi tatil ilan edilmiştir. Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir.

28 EKİM VE 29 EKİM’DE NÖBETÇİ NOTERLER ÇALIŞACAK MI?

Geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen nöbetçi noter uygulanması ile noterdeki işlerini hafta sonunda halletmek isteyen vatandaşlar büyük kolaylık yaşamaya başlamıştı. 28 Ekim’in yarım gün ve 29 Ekim’in tam gün tatil olması nöbetçi noterlerin de çalışıp çalışmadığı sorusunu akıllara getirdi. Türkiye Noterler Birliğinin sayfasından alınan bilgiye göre nöbetçi noterlik uygulaması 28 Ekim ve 29 Ekim’de bulunmuyor. Vatandaşların bu durumu göz önünde bulundurarak işlerini 28 Ekim Pazartesi öğleden önce halletmeleri gerekiyor.

28 EKİM'DE BANKALAR AÇIK MI?

28 Ekim Pazartesi günü Ziraat Bankası, Vakıfbank gibi kamu bankaları ile özel sermayeli bankalar yarım gün açık olacak. Dolayısıyla 28 Ekim günü banka işlemlerinin öğleden önce gerçekleştirilmesi gerekiyor.

 

Editör: Haber Merkezi