Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ligdeki keyifsiz futbolun, olumsuz sonuçların ve son olarak Real Madrid maçının çözümünü, isimlerle birlikte taktiği de değiştirerek bulmaya çalıştı.

Ligin en hareketli hücum hatlarından birine sahip olan Gaziantep Futbol kulübü karşısında savunmayı Cristian Luyindama, Ahmet Çalık ve Marcao üçlüsünden kurdu. Çok uzun süredir uygulanmayan, gerçek hücum hedefli taktik ile önde yapılan baskı, orta alandaki kalabalık Galatasaray’ın rakibini sahasında tutmasını sağladı.

Bu oyun şekli ile pozisyon bulan Sarı Kırmızılılar, Ömer Bayram’ın istekli ve gezgin oyununu golle süslemesi ile öne de geçti. Taktiğine sadık kalıp rakibine pozisyon vermeyen Galatasaray, sezon başından beri yapmadığı “dikine” oynadığı atakta, üç pasla golü buldu.

İkinci yarıya gerideki ev sahibi doğal olarak baskılı başladı. Galatasaray, ilk yarıdaki taktiğini korumak yerine, geçen maçlarda olduğu gibi ‘çok adamla çok iyi savunulur’ yanlışını içeren, korkulu savunma anlayışına döndü.

Ve yan pas-geri pas-yan pas saçmalığına… İlk yarıda hücum ederek rakibe pozisyon vermeyen Galatasaray, ikinci yarıda savunma yaparak kalesinde çok sıkıntılı pozisyonlar yaşadı. Yani, Terim, hangi takımı istediğine karar verirse iş çözülecek.