3 bin ve 5 bin TL esnafa hibe desteği ödemeleri ne zaman olacak? tarih belli oldu. Esnafın başvurularının ardından merakla beklediği gün geldi. E-Devlet üzerinden başvuruların alındığı hibe desteği başvuruları yarın hesaplarda olacak. 3 bin TL 5 bin TL hibe desteği ödemeleri hangi gün yatırılacak? sorusu da böylece cevap bulmuş oldu. İşte Ticaret Bakanı Muş'un açıklaması ve detaylar...

HİBE DESTEĞİ ÖDEMELERİ HANGİ GÜN?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: "Esnafa yönelik 3.000 TL ve 5.000 TL'lik hibe desteği ödemesi, yarından itibaren esnafımızın banka hesaplarına yatırılmaya başlanacak."

Bakan Muş sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle: 

Hibe desteğine başvuran esnafımıza yarından itibaren ödemelere başlıyoruz. 3 bin TL ve 5 bin TL hibe desteği ödemesi, başvuru sıralaması dikkate alınmak suretiyle, yarından itibaren esnafımızın Bakanlığımıza bildirdiği banka hesaplarına yatırılmaya başlanacaktır. Hayırlı olsun.

Hibe desteği ödemeleri ne zaman

HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Esnafa 3000 TL ve 5000 TL hibe desteği başvuruları 25 Mayıs'ta başladı. Başvurular bir ay boyunca e-Devlet üzerinden yapılacak. Tek seferde iki ayrı grup halinde verilecek hibe desteğinden 17 Mayıs'tan önce vergi mükellefiyetini tesis eden esnaf ve gerçek kişi tacirler yararlanacak. Hibe desteği başvurusu 23 Haziran 2021 Çarşamba saat 23.59'da bitecek.

HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Esnaf hibe desteği başvurusu ve sorgulaması e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor.TC kimlik numarasının son hanesi
0 olan vatandaşlar 25 Mayıs Salı,
2 olanlar 26 Mayıs Çarşamba,
4 olanlar 27 Mayıs Perşembe,
6 olanlar 28 Mayıs Cuma,
8 olanlar 29 Mayıs Cumartesi başvurularını gerçekleştirecek.
30 Mayıs-23 Haziran tarihlerinde ise tüm vatandaşlar başvuruda bulunabilecek.

HİBE DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

Esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere yönelik hibe desteği için başvurular yarın başlayacak ve 30 gün sürecek.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere 20 Mayıs 2021 tarihli ve 3998 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda Bakanlık tarafından hibe desteği verilecek.

Destekten 17 Mayıs 2021'den itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler kazançlarına esas faaliyet konuları üzerinden yararlanabilecek.

Söz konusu desteğe sadece 17 Mayıs'taki vergi kayıtları esas alınarak belirlenen ve destek şartlarını taşıyan vatandaşların başvurusu kabul edilecek.

Editör: Haber Merkezi