Haftanın ilk gününde internette en çok aranan konular arasında” 3 Kasım YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?” ve “YÖKDİL soru ve cevapları yayınlandı mı?” soruları yer alıyor. Akademik kariyer planlayanların katıldığı sınavdan alınacak puanlar 5 yıl süre ile kullanılabilecek. İşte, hafta sonu gerçekleşen sınav ile ilgili detaylar…

YÖKDİL SINAV SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

3 Kasım Pazar günü saat 10.15’te başlayan YÖKDİL sınavında adaylar 180 dakika (3 saat) boyunca ter döktü. Sınavdan elde edeceği ortalama puanı öğrenmek isteyen adaylar sınav soru ve cevaplarının yayınlanmasını heyecanla bekliyor. Ancak konu ile ilgili olarak henüz resmi bir açıklama gelmedi. 3 Kasım 2019 YÖKDİL sınavı ile ilgili gelişmeler, herhangi bir açıklama olduğu anda haberimizde yer alacak.

3 KASIM YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

3 Kasım Pazar günü gerçekleşen YÖKDİL sınavının sonuçları, ÖSYM’den alınan bilgiye göre, 28 Kasım tarihinde adayların erişimine açılacak. Adaylar bu sınav sonucunda elde ettikleri dil puanlarını 5 yıl süre ile kullanabilecek.

Sınav sonucunu öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesine girdikten sonra T.C. kimlik numaraları ile YÖKDİL sınav sonuçlarına ulaşabilecek. Mobil uygulamalardan da ulaşılabilecek sınav sonuçları, adayların adresine gönderilmeyecek.

YÖKDİL SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

SINAV DEĞERLENDİRMESİ

Cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular
değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi