Akademik kariyer yapmayı planlayan pek çok kişinin bugünlerde en çok merak ettiği konular arasında “3 Kasım YÖKDİL soruları nasıldı?” ve “YÖKDİL sorular zor muydu kolay mıydı?” soruları bulunuyor. Doktora yapmak isteyen adayların en az 55, doçentlik başvurusu yapacak adayların ise en az 65 puan alması gereken YÖKDİL 3 Kasım Pazar saat 10.15’te başladı. 3 saat (180 dakika) süren sınavın ardından şimdi adaylar, 3 Kasım YÖKDİL yorumlarını merak ediyor. İşte YÖKDİL ile ilgili detaylar…

YÖKDİL SINAV YORUMLARI

Sınava giren adaylar, YÖK sınav yorumlarını sosyal medya hesaplarından ve forumlardan yapıyor. İşte, YÖKDİL sınav yorumlarından bazıları!

Alper Kadir BALKIS? @kadirbalkis
Ingilizceyi iyi bileni ayiramayan yds ye oranla daha adil bir sınavdı. #yökdil

Emre Cıbır? @emrecibir2010
Liseden başlayarak girdiğim tüm denemeler ve sınavlar dahil şu ana kadar gördüğüm en kolay sınavdı. (sosyal bilimler) #yökdil

Mevlut Gurbuz? @Mevlut_Gurbuz
Çalışsam 75 liraya, çalışmasam sınavın kolay olmasına üzülüyorm? her halükarda zarardaym ama pişman değilim yine olsa yine girerim ?? #yökdil

elografya? @elografya
İngilizce bilmeyip sınavdan 80 alanlar dolaşır artık ortalarda kasım kasım #yökdil

Burcu Daylar? @burcudaylar
Öyle kolay bir sınavdı, çalışma fırsatı olmadan orta halli geldi geçti. Çalışanlar uçmuştur sanırım. #yökdil

YÖKDİL SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL soruları ve cevapları, kurum tarafından ne zaman yayınlanacak, sorusuna Anadolu Üniversitesi'nin resmi açıklaması bulunmuyor. Bir önceki sınavlara bakıldığında sınavdan sonraki hafta sorgulama sayfasında sorular ve cevaplar yayınlanıyor.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL sonuçları ise en geç 15 iş günü içinde erişime açılacak.

YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ

İlgili mevzuat ile ilgili düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

YÖKDİL SINAVI NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı himayesinde Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınavı soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

YÖKDİL ve YDS- e-YDS arasındaki en temel fark; YÖKDİL'de uzmanlık alanlarına yönelik soruların olmasıdır. YÖKDİL, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri alanlarında Almanca, Arapça,Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılmaktadır.

Yök-Dil, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı kısaltmasıdır. Akademik camiayı ilgilendiren bu sınav YÖK başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenmektedir. Yök-Dil sınavının soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmaktayken sınav organizasyonu Anadolu Üniversitesince yapılmaktadır.

YÖK-DİL'e eski ÜDS'nin yeni versiyonu da diyebiliriz. Sınav Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve İngilizce alanlarında yapılacaktır. Özellikle akademik kariyer düşünen adaylar YDS'den pek memnun değildi. Bunun sebebi sınavın akademik camiaya hitap etmemesi ve ÜDS'ye göre aşırı zor olmasıydı. Bu yönden YÖK'e de çok fazla talep gelmiş ve YÖK değerlendirmeler sonucunda YDS'den daha kolay olması beklenen ve akademik camia için daha belirgin olan bir sınavı YÖK-DİL'i 2017 yılında başlattı.

 

Editör: Haber Merkezi