İlginç bir maç oldu. Daha Trabzonspor oyuna kendisini veremeden, Gaziantep FK’nın art arda gelen golleri soğuk duş etkisi yarattı, statta. Sonrasında taraftar çıktı sahneye, müthiş bir destek ile takımını yeniden oyuna soktu. Hamsik ve Bakasetas da gelen mesajı aldı, oyuna ağırlığını koydu ve ilk yarı bitmeden skora denge geldi. Skora konuk takım da 2-0’dan sonra geriye yaslanarak “Çanak” tuttu diyebiliriz.

İkinci yarı ile birlikte iki takım da daha temkinli bir futbol sergiledi. Antep başladığı futbola döndü, rakip kalede daha çok göründü. Trabzonspor ise seyircisinin desteği ile yüklendi. Bordo Mavili takımda Umut Bozok henüz arkadaşlarına alışmamış. Özellikle Hamsik’in ara toplarıyla bir türlü buluşamadı. Umut için biraz daha zamana ihtiyaç var. Tabi oyuna sonradan giren Bardri’nin de. Sakatlıklar da Karadeniz ekibinin peşini bırakmıyor. Son kurban da 31. dakikada oyunu terk etmek zorunda kalan Djaniny oldu. Özellikle kanatlarda çok sıkıntı çekiyor Trabzonspor ve Abdullah Avcı’nın eli kolu bağlı.

Yine de rakibine baskı kuran Karadeniz ekibi son anlarda atılan golle 3 puanı hanesine yazdırdı. Şampiyonluk yarışında bu futbol yeterli mi, asla değil. Abdullah Avcı için hem sakatların düzelmesi, hem de takımı toparlaması adına Milli ara bir fırsat. Yoksa işleri zor. Hakem Ali Şansalan ve VAR ekibi verdiği, vermediği penaltılar ve son anlardaki golle çok tartışılacaktır.